17. ledna 2019 • 20:49

Zohorna řádil v KHL a má rekord Chabarovsku. Trefili se i Řepík a Bulíř

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Tomáš Zohorna nezabránil svým zápisem do klubové historie osmé porážce Chabarovsku za sebou. Jednatřicetiletý český reprezentant se v domácím duelu proti Jokeritu stal nejproduktivnějším hráčem Amuru v KHL, ale druhý nejhorší tým Východu finskému celku podlehl 4:5 po samostatných nájezdech.



Zohorna si v zápase připsal gól a dvě asistence a dostal se na metu 111 bodů, která znamená první místo v tabulce produktivity za dobu působení klubu v KHL. Účastník loňských olympijských her v Pchjongčchangu hraje za Chabarovsk čtvrtou sezonu.

Amur v zápase vedl 2:0, 3:2 a 4:3, ale Jokerit pokaždé srovnal. V nájezdech Zohorna neuspěl. Vítězný gól hostů vstřelil Brian O'Neill, jenž v poslední sérii překonal Alexeje Murygina, který v průběhu rozstřelu vystřídal v brance Marka Langhamera.

Útočník Michal Řepík rozhodl 59 sekund před koncem zápasu v přesilovce o vítězství Viťazu Podolsk 2:1 v Nižněkamsku. Dvanáctým gólem v sezoně si upevnil pozici druhého nejlepšího českého střelce po Jiřím Sekáčovi z Kazaně (21). Posunul se mezi krajany na druhé místo i v produktivitě, protože předstihl Adama Poláška . Obránce Nižněkamsku se v přímém souboji neprosadil. Oba teď mají 24 bodů.

Vítězný gól na ledě soupeře vstřelil také útočník Michal Bulíř z Magnitogorsku, jenž v 43. minutě zlomil v Rize bezbrankový stav. Tým českého trenéra Josefa Jandače se výsledkem 2:0 vrátil na vítěznou vlnu, ze které jej v předchozím utkání po osmi výhrách za sebou srazil nejlepší tým soutěže CSKA Moskva.

Lídři KHL pokračují ve skvělé sérii, protože porazili 3:0 Jekatěrinburg s Jakubem Kovářem v brance. Moskevský velkoklub vyhrál potřetí za sebou stejným výsledkem a z aktuální série čtyř domácích zápasů má nevídané skóre 15:0. Neprůstřelnost brankářů Larse Johanssona a Ilji Sorokina trvá už 267 minut.

Čtvrteční výsledky KHL:

Vladivostok - Čerepovec 2:4 (za domácí Kubát a Polák oba 0+1),
Chabarovsk - Jokerit Helsinky 4:5 po sam. nájezdech (za domácí T. Zohorna 1+2, Jordán 0+1),
Kunlun Red Star - Jaroslavl 1:5 (za domácí Mertl 0+1),
Novosibirsk - Spartak Moskva 4:3 v prodl. (za hosty Hanzl 0+1),
Barys Astana - Ufa 1:0 v prodl.,
Čeljabinsk - Nižnij Novgorod 3:2,
Nižněkamsk - Viťaz Podolsk 1:2 (za hosty Řepík 1+0),
CSKA Moskva - Jekatěrinburg 3:0,
Omsk - HK Soči 2:4,
Petrohrad - Dynamo Moskva 3:1,
Dinamo Riga - Magnitogorsk 0:2 (Bulíř 1+0).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud