Pavel Ryšavý
Premium
23. února 2020 • 19:29

Mozjakin: génius, který celou kariéru odmítal NHL. Prosadil by se v zámoří?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší hokejista musí hrát NHL! Jenže co když se mu tam vůbec nechce? Sergej Mozjakin (38) přesně takový je a byl. Hokejový génius, střelecký mistr, zabiják, vítěz, rozdílový hráč. A taky legenda KHL, která v soutěži už nastřílela 403 gólů. Za mořem o něj stáli, draftoval ho Columbus kvůli umanutému skautovi. Jenže Rus vždycky na lákání odpověděl stejně. „Nět.“ Schválně, jak by mohla vypadat jeho kariéra v Americe?



Jsou hráči, kteří dokonale klamou tělem, Sergej Mozjakin stoprocentně. Kličky a různá naznačení nechte teď bokem. Klame i jinak. Výrazem a figurou. Kila nahoře ho nikdy moc netrápila, zamračit se umí tak, že vypadá jak pantáta řezník nebo mlynář. Prostě ten chlap, který popadne náklad a hodí si ho za krk, půlku prasete, pytel s moukou. Výjimečný hokejista? Tenhle? Ale jděte! Zpátky, nikam nechoďte. Je to pravda.

Mozjakin je ruský hokejový klenot. „Vím, že má ještě jeden sen, zahrát si se svým synem Andrejem,“ říkal Gennadij Veličkin, bývalý šéf Magnitogorsku, který klub řídil od roku 1992 do října 2019, než ho vedení vyhodilo kvůli mizerným výsledkům. Ale právě on přivedl Mozjakina, dmul se pýchou, když klub se svojí ikonou v letech 2014 a 2016 vyhrál KHL. Mozjakin má i dva tituly z mistrovství světa, zlato z olympiády. Sny už docházejí, ten poslední je

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud