26. října 2020 • 18:31

Mozjakin překonal v KHL metu 900 bodů, přihrával mu Nestrašil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejový útočník Sergej Mozjakin z Magnitogorsku dosáhl v Kontinentální lize na hranici 900 bodů. Nejproduktivnější hráč v historii soutěže dnes nejprve gólem zaznamenal jubilejní bod a pak ještě asistencí i s přispěním českého útočníka Andreje Nestrašila načal desátou stovku. Historický zápis Mozjakin nepodtrhl vítězstvím, Metallurg s Nižním Novgorodem prohrál na vlastním ledě 2:3 v prodloužení.



Devětatřicetiletý Mozjakin na zisk 901 bodů potřeboval 799 zápasů včetně play off, stal se za tu dobu autorem 407 gólů a 494 asistencí. V základní části má dvojnásobný mistr světa a úřadující olympijský vítěz bilanci 653 startů a 739 bodů (343+396).

Nestrašil si připsal pátou asistenci v sezoně a s 11 body je pátým nejproduktivnějším Čechem v soutěži.

Hokejisté Jaroslavle protáhli vítěznou sérii o devátý zápas. Lokomotiv tentokrát nedal šanci Ufě a v její hale vyhrál 5:0. Dvěma góly se na tom podílel Georgij Ivanov. V Západní konferenci má momentálně více bodů jen nejlepší tým soutěže CSKA Moskva, Jaroslavl zaostává o pět.

KHL:

Novosibirsk - Barys Nur-Sultan 3:1, Magnitogorsk - Nižnij Novgorod 2:3 v prodl. (za domácí Nestrašil 0+1), Ufa - Jaroslavl 0:5,

17:30 Dynamo Moskva - Viťaz Podolsk, Petrohrad - Omsk.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud