23. listopadu 2020 • 20:27

Hrubec zářil v brance Omsku. Čisté konto pod dohledem Jágra

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šimon Hrubec vychytal ve slavnostním zápase Kontinentální hokejové ligy první nulu v sezoně a pomohl Omsku k vítězství 3:0 nad Kazaní. Čestným hostem utkání, v němž si domácí Avangard připomínal výročí 70 let od založení klubu, byl hvězdný český útočník Jaromír Jágr.



Jágr hrál za Omsk v době výluky NHL v sezoně 2004/05 a poté po prvním odchodu ze zámořské soutěže v letech 2008-11. Angažmá v Avangardu vždy řadil ke svým nejoblíbenějším v kariéře, a protože sympatie byly oboustranné, pozvalo si vedení sibiřského celku majitele a hráče Kladna jako hosta slavnostního zápasu.

Jubileum Omsk oslavil v moskevské VTB Areně ideálně vítězstvím nad tradičním rivalem z Východní konference. Český reprezentační gólman Hrubec chytal za Avangard počtvrté po přestupu z Kunlunu a na první nulu v ročníku mu stačilo 18 zásahů.

Domácí, kteří hrají už třetí sezonu mimo Omsk kvůli potížím s halou, zasypali soupeře 34 střelami. Dvakrát se trefil kanadský útočník Corban Knight a Avangard si pojistil vedení v tabulce Černyševovy divize.

V souboji nejhorších týmů soutěže se poprvé v ročníku střelecky prosadil Ondřej Vitásek a pomohl Dinamu Riga k vítězství 5:4 v prodloužení nad Kunlunem. Čínský tým, jenž také hraje domácí zápasy v Moskvě, prohrál poosmé za sebou.

KHL:

Kunlun Red Star - Dinamo Riga 4:5 v prodl. (za hosty Vitásek 1+0), CSKA Moskva - Novosibirsk 1:5, Omsk - Kazaň 3:0 (čisté konto Hrubec).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud