9. prosince 2020 • 21:09

Kanonýr Jaškin v KHL dál pálí, rozhodl o výhře Dynama v Minsku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší střelec Kontinentální hokejové ligy Dmitrij Jaškin rozhodl šikovnou tečí v přesilovce o vítězství Dynama Moskva na ledě Minsku. Český útočník v 35. minutě změnil na hraně brankoviště směr střely Michala Čajkovského a zlomil nerozhodný stav 2:2. Další gól už nepadl, moskevský celek vyhrál potřetí za sebou a na čtvrtém místě v Západní konferenci se vzdálil sousedovi v tabulce na tři body.



Jaškin skóroval ve čtvrtém utkání za sebou, dal 24. gól v sezoně a má sedmibrankový náskok na nejbližšího pronásledovatele. V kanadském bodování mu patří čtvrté místo s 34 body. Produktivitu vede jeho spoluhráč Vadim Šipačov s 37 body (11+26), který si u Jaškinova vítězného gólu také připsal asistenci.

Obránci David Sklenička a Jakub Krejčík patřili ke strůjcům vítězství Jokeritu Helsinky 5:2 na ledě Čeljabinsku. Po jejich spolupráci a Skleničkově tečované střele se poprvé změnilo skóre, Krejčík si pak ještě připsal další dvě asistence a odehrál v soutěži premiérově tříbodový zápas.

Domácí tým s brankářem Romanem Willem se prosadil až za stavu 0:4 a Traktor prohrál počtvrté z posledních pěti zápasů. Bez statistického zápisu tentokrát zůstali oba jindy produktivní útočníci Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák, který nezabodoval poprvé po čtyřech zápasech. Finský celek vrátil soupeři domácí porážku z poloviny listopadu.

Výsledky KHL:

Čeljabinsk - Jokerit Helsinky 2:5 (za hosty Sklenička 1+0, Krejčík 0+3),

Čerepovec - Dinamo Riga 4:2,

Dinamo Minsk - Dynamo Moskva 2:3 (za hosty Jaškin 1+0),

HK Soči - Kunlun Red Star 3:4,

Kazaň - Magnitogorsk 3:0, Spartak Moskva - Nižněkamsk 4:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud