5. prosince 2020 • 18:00

Česká průtrž v KHL! Jaškin znovu řádil, trefil se také Hyka

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dmitrij Jaškin si dalšími dvěma góly upevnil pozici nejlepšího střelce Kontinentální hokejové ligy a byl strůjcem vítězství Dynama Moskva na ledě Ufy 3:0. Český reprezentant v polovině utkání využil tečí těsně před brankářem přesilovku a ve třetí třetině po rychlé akci zvýšil střelou z první na 2:0.



Jaškin, který si za listopadové výkony vysloužil ocenění pro nejlepšího útočníka měsíce, se gólově prosadil ve třetím utkání za sebou. Tabulku kanonýrů vede s 23 brankami a náskokem šesti gólů před dvojicí pronásledovatelů. V pořadí produktivity už je třetí s 33 body. O jeden zaostává za Finem Teemuem Hartikainenem z Ufy, který dnes ve druhém utkání za sebou vyšel naprázdno. O další bod víc má spoluhráč Vadim Šipačov, který si u obou Jaškinových gólů v Ufě připsal asistenci.

Gól dal i druhý nejproduktivnější Čech v soutěži Tomáš Hyka z Čeljabinsku, přihrál mu na něj Lukáš Sedlák. V duelu předních týmů obou konferencí se ale nikdo další v týmu Traktoru neprosadil a z jeho ledu si výhru 5:1 odvezl Petrohrad.

KHL:

Chabarovsk - HK Soči 2:3 (za domácí Mašín 0+1), Ufa - Dynamo Moskva 0:3 (Jaškin 2+0), Čeljabinsk - Petrohrad 1:5 (za domácí Hyka 1+0, Sedlák 0+1), Kunlun Red Star - Nižnij Novgorod 4:5 v prodl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud