Jaroslav Kalina
8. února 2021 • 14:30

Dojemná chvíle v KHL. Mozjakin si splnil velký sen, zahrál si se synem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tuto chvíli čekal téměř 20 let a měl štěstí. Dočkal se! Ruský hokejista Sergej Mozjakin zažil při nedělním utkání KHL opravdu mimořádný okamžik bohaté kariéry. V dresu Magnitogorsku nastoupil do duelu s Nur-Sultanem (výhra 3:2) společně se svým synem Andrejem, o čemž nejproduktivnější hráč v historii soutěže léta snil. S brzy dvacetiletým potomkem, který roste v juniorce Metallurgu, si zahrál i společné střídání. 



Ohromně dojemný moment trval něco málo přes minutu, nádherný zážitek už ale zůstane v paměti navěky. Sergej Mozjakin po boku Andreje Mozjakina. O chvíli, kdy se v Kontinentální hokejové lize bude společně prohánět na ledě se synkem, mluvil devětatřicetiletý matador už před třemi lety. To vyhrál zlato na olympiádě v Pchjongčchangu a potomek se dostal k „Ocelovým Liškám“, juniorskému týmu Magnitogorsku. Vidina společného startu byl víc než dobrý hnací motor do dalších bitev. 

Před nynější sezonou však moc nechybělo, aby se velký sen rozplynul. Ruskými médii se začala šířit informace, že se legenda Magnitogorsku nedohodla s klubem na nové smlouvě, neboť nehodlala ustoupit ze svých vysokých nároků. Ještě nedávno největší boháč mezi hráči KHL ale k překvapení všech přijal nové podmínky. Výrazně slevil (o 130 milionů rublů, momentálně 37 424 400 korun!) a zapojil se již do jubilejního desátého ročníku v Metallurgu.

Stála snad za ústupem nejlepšího ostrostřelce a pointmakera v historii KHL i právě možnost zahrát si s Andrejem? Dost možná. Ve 35. utkání sezony už se Mozjakin senior konečně dočkal. Trenér Magnitogorsku Ilja Vorobjov před zápasem s Barysem připsal juniora na soupisku jako 13. útočníka, do akce s tátou a českým útočníkem Andrejem Nestrašilem už ho ale vyslal v první minutě. Společnou příležitost si Mozjakinové sice nevytvořili, společné minuty na ledě však rodinný zážitek bohatě vynahradily.

Zbytek utkání kapitán tamní juniorky sledoval už jenom ze střídačky. Proti kazašskému účastníkovi KHL šlo o náročnou bitvu, kouč Vorobjov tedy nechtěl příliš riskovat s dalším nasazením mladíka se slavným jménem. Mužstvo z města na řece Ural je přitom ve skvělé formě a tak by ice-time delší než minutu a tři sekundy byl pro Andreje velmi cenný. Každopádně povzbuzený otec Sergej pokračoval a asistencí (916. bodem v KHL) se podílel na desáté výhře v řadě.

Společný start Mozjakinů byl nejen pro hráče výjimečný, ovšem v hokeji a především v Magnitogorsku nešlo o ojedinělou událost. 2. září 2018 nastoupil v dresu Metallurgu útočník Denis Platonov, současný kouč „Ocelových Lišek“ se synem Jurijem, kteří ještě pod trenérem Josefem Jandačem dostali i více času na ledě. A brzy by se rovněž mohl dočkat další veterán Danis Zaripov. Bývalý parťák Mozjakina, jenž momentálně působí v Kazani, má v tamní juniorce syna Artura.

Velmi dojemná chvíle pro útočníka Sergeje Mozjakina. Do utkání KHL nastoupil se synem Andrejem
Velmi dojemná chvíle pro útočníka Sergeje Mozjakina. Do utkání KHL nastoupil se synem Andrejem

 

 

 

   

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud