18. září 2021 • 16:32

Kováře trápí zranění, končí v Rusku. Vždy budeš vítán, loučí se klub

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Jakub Kovář ukončil ze zdravotních důvodů předčasně působení v Jekatěrinburgu, kde strávil většinu kariéry v KHL. Bývalý reprezentační gólman má nespecifikované zranění, kvůli němuž si možná v této sezoně už nezachytá.



Kovář odchytal za Jekatěrinburg před dvěma týdny úvodní utkání nového ročníku a po něm ho klub zařadil na seznam zraněných hráčů. Dnes na oficiálním webu představitelé Avtomobilistu potvrdili, že se se svou dlouholetou oporou dohodli na ukončení spolupráce.

„Bohužel po výsledcích předsezonního tréninku a prvního zápasu sezony došel brankář k závěru, že ze zdravotních důvodů nebude moci v této sezoně našemu klubu pomoci. Proto se HC Avtomobilist a Jakub Kovář dohodli na konci spolupráce, přičemž práva na brankáře pro KHL zůstávají do 30. dubna 2022 našemu klubu,“ uvedli představitelé Jekatěrinburgu.

Písecký rodák Kovář působil v Avtomobilistu od roku 2013 s výjimkou sezony 2016/17, kdy chytal za Čerepovec. Letošní play off absolvoval s poraněným meniskem a šel na operaci, v klubu v březnu podepsal novou roční smlouvu. Za Jekatěrinburg odchytal 381 zápasů a zařadil se mezi nejslavnější postavy klubu.

„Jakubovo působení v Avtomobilistu zůstane navždy v paměti fanoušků z Uralu. Český gólman se stal skutečným symbolem týmu a oblíbencem tribun. V Jekatěrinburgu bude Jakub vždy vítán! Přejeme našemu brankáři hodně štěstí v dalším životě, vyřešení zdravotních problémů a návrat na led,“ napsal klub.

Starší bratr reprezentačního kapitána z letošního MS Jana Kováře se zúčastnil čtyř světových šampionátů a ZOH v Soči 2014, ve sbírce má dvě světové bronzové medaile.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud