15. října 2021 • 21:10

Skvělý Hyka zářil v KHL. Dvěma góly a nahrávkou řídil výhru Čeljabinsku

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Tomáš Hyka byl s dvěma góly a asistencí strůjcem triumfu Čeljabinsku v utkání Kontinentální hokejové ligy se Soči. Traktor vyhrál 4:2 a na sedmém vítězství za sebou se podíleli také asistencí u prvního Hykova gólu další český útočník Lukáš Sedlák a 28 zákroky brankář Roman Will. Šlágr mezi Jokeritem Helsinky a Petrohradem rozhodl obránce David Sklenička, jeho gól na 5:4 ukončil prodloužení.



Hyka v 6. minutě zápasu otevřel skóre a v 6. minutě třetí třetiny čtvrtým gólem v sezoně zařídil vyrovnání na 2:2. Nastartoval tím obrat, který domácí dokonali v posledních třech minutách. Hyka ještě asistoval u závěrečného gólu do prázdné branky a tříbodovým zápasem si upevnil pozici nejproduktivnějšího českého hráče v soutěži (4+13). Nejlepší český střelec v lize Sedlák je o tři body za ním druhý (7+7).

Sklenička se střelecky prosadil poprvé v sezoně a vylepšil si dosavadní bilanci šesti asistencí. Český bek rozuzlil dorážkou ve třetí minutě prodloužení duel dvou nejlepších týmů Západní konference, ve kterém jeho celek třikrát ztratil jednobrankový náskok, ale nakonec si prodloužení vynutil až gólem 37 sekund před koncem normální hrací doby. Finský tým má teď v čele tabulky dvoubodový náskok na SKA, který má ale zápas k dobru.

Výsledky KHL:

Čeljabinsk - HK Soči 4:2 (za domácí Hyka 2+1, Sedlák 0+1)
Jekatěrinburg - Ufa 4:3 v prodl.
Nižnij Novgorod - Chabarovsk 2:1 v prodl.
CSKA Moskva - Vladivostok 2:1
Jokerit Helsinky - Petrohrad 5:4 v prodl. (za domácí Sklenička 1+0)
Kunlun Red Star - Barys Nur-Sultan 1:2 po sam. nájezdech.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud