12. listopadu 2021 • 17:06

Bývalá sparťanská jednička: konec v KHL, jen šest zápasů, pak dohoda

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Matěj Machovský končí předčasně v Dinamu Riga, kam přišel před touto sezonou z pražské Sparty. V Kontinentální lize odchytal šest zápasů. Vedení lotyšského klubu dnes na svém webu oznámilo, že se s osmadvacetiletým českým gólmanem domluvilo na rozvázání roční smlouvy.



V Dinamu byl jasnou jedničkou o rok starší Švéd Johan Mattsson. Machovský měl v duelech, v nichž dostal šanci, průměrmě kolem 4,8 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků přibližně 83 % procenta. Dvakrát se radoval z výhry.

Nabízí se tak možnost Machovského návratu do Sparty, která se kvůli zdravotním potížím Alexandera Saláka po dalším brankáři poohlížela. V jejím hledáčku měl být i 33letý Slovák Július Hudáček. Jeho oslovení ovšem padá, Hudáček totiž podepsal smlouvu právě s Rigou jako náhrada za Machovského.

Účastník mistrovství světa 2016 působil před tříletým angažmá ve Spartě v zámoří. V květnu 2017 podepsal roční kontrakt v NHL s Detroitem, ale chytal jen na farmách v Grand Rapids v AHL a v Toledu v ECHL.

V extralize předtím čtyři sezony hájil branku Plzně, v letech 2010 až 2013 hrál Machovský v zámořské juniorské OHL v Guelphu a Bramptonu.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud