Miroslav Horák
8. června 2023 • 14:05

Jaškinovi radil s novou štací Ovečkin. Čech dostane obří výplatu. Kolik?

Autor: Miroslav Horák, inf
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dmitrij Jaškin už je oficiálně hráčem Ak Bars Kazaň. Po jedné sezoně v Petrohradu, kde v základní fázi napálil 40 gólů a 62 bodů, posbíral v KHL nejcennější individuální trofeje. Nyní vycházejí na slunce podrobnosti o jeho novém kontraktu v metropoli Tatarstánu včetně toho, co vše předcházelo dohodě s poraženým finalistou letošního Gagarinova poháru. Agent českého útočníka připustil, že důležité poradní slovo, kudy se vydat dál, měl i Alexandr Ovečkin. A kolik si Jaškin během tříletého paktu vydělá?



Zástupce dvojnásobného českého účastníka mistrovství světa (2018, 2019) a Světového poháru (2016) prohlásil, že do zámožné Kazaně dovedla jeho klienta celá řada důvodů. „Na prvním místě jsme vnímali silnou touhu samotného Ak Bars. Zadruhé, Dima zná v klubu mnoho hráčů. A pak tým si klade nejvyšší cíl – bojovat o Gagarinův pohár,“ cituje Čisťakova server allhockey.ru.

V zákulisí se propíralo i to, že odchovanec vsetínského hokeje probíral všechny alternativy dokonce s Alexandrem Ovečkinem . Agent Čisťakov spekulace potvrdil. „Sašův názor jsme si vyslechli. Nepovím vám, co řekl, ale poskytl svou radu. S Dimou jsou přátelé už dlouho, znají se velmi dobře a jeho názor byl velice cenný.“ Oba si spolu hráli v barvách Washingtonu (2018/19).

Článek pokračuje pod grafikou

V Rusku se má logicky za to, že Jaškin mění působiště kvůli výraznější mzdě. Jisté je, že si v Kazani polepší. Zdroj webu allhockey.ru přinesl velmi detailní informace o jednotlivých bodech kontraktu. Pokud Jaškin dosáhne na všechny výkonnostní bonusy, během tříleté smlouvy si může polepšit až o 515 milionu rublů, což v aktuálním přepočtu činí 139 milionů korun.

Jak je smlouva údajně postavena?

  • První rok v základu 80 milionů rublů (21,6 milionů korun) a 16 (4,3 formou bonusů)
  • Druhý rok v základu 90 milionů rublů (24,3) a 9 (2,43) formou bonusů.
  • Třetí rok 95 milionů rublů (25,7).
  • Krom toho má v každé sezoně vypsánu prémii 75 milionů rublů (20,3 milionu korun), pokud se dostane mezi tři nejlepší střelce Kontinentální ligy.

Podle Čisťakova bylo s Kazaní vše vyřešeno během pár dnů. „Nejprve jsme mluvili s SKA (Petrohrad), což trvalo skoro celý květen. Jakmile bylo jasné, že tam Dima nezůstane, začali jsme jednat s jinými celky. Zájem projevilo několik klubů, nejen Ak Bars. Ale s ním jsme vedli plodný a rychlý dialog. Všechny náležitosti jsme vyřešili během týdne,“ uzavřel Jaškinův zástupce.

Vstoupit do diskuse
7
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud