Premium
8. června 2023 • 18:45

Expert o Jaškinovi: Renomé si pokazil i v Rusku. Měl ovlivňovat nominaci

Autor: Vladimír Rauš, inf
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pověst v Česku si Dmitrij Jaškin pošramotil. Zadělal si ale i na problém v KHL. Rodák z Omsku po vojenské invazi na Ukrajinu podepsal kontrakt v Rusku, reprezentace se pro něj zavřela. Teď se objevily informace, že forvard petrohradského SKA během sezony chodil za vedením klubu a pokoušel se ovlivnit nominaci na utkání. Z pozice kapitána Jaškin žádal, aby někteří spoluhráči nehráli. Nyní podepsal novou tříletou smlouvu v Kazani. V exkluzivním komentáři pro deník Sport a web iSport.cz se k odchovanci Vsetína a jeho chování vyjádřil Vladimír Rauš, česky mluvící sportovní novinář z Ruska. 



Do KHL se vrátil před rokem po nepodařené sezoně v zámořské Arizoně. Ruská vojska tehdy už několik měsíců bombardovala ukrajinská města, vraždila civilisty. Český hokejista však všem svým kritikům vzkázal, že se o politiku nezajímá. S klidným srdcem přijal kapitánské céčko armádního týmu z Petrohradu.

Pak na sociálních sítích klubu bodře blahopřál vojákům ke Dnu obránců vlasti. Jaškin se stal hlavní postavou Kontinentální ligy, jednou z jejích největších hvězd.

Pro soutěž, která je těsně spjata s autoritářským režimem prezidenta Vladimira Putina , to byl skvělý trumf. Občan členského státu EU a NATO se veřejně propůjčil k reklamě KHL. Ruská propaganda chrochtala blahem.

Jaký význam má přítomnost českého útočníka pro politické vnímání Kontinentální ligy, se ještě jednou ukázalo

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud