Pavel Novotný
4. července 2008 • 12:12

Holík: Jaromír mě zklamal

TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší česká hokejová hvězda Jaromír Jágr přestupuje do ruského Omsku. Jak se na jeho přestup dívají osobnosti českého hokeje?



Jaroslav Holík, legendární útočník
"Na jednu stranu mě tím přestupem Jarda překvapil, protože jsem si myslel, že má rád hokej. Ale na druhou stranu se zase až tak divit nemůžeme – v Americe teď sází na mladé a vysoké smlouvy na víc let už takovým hráčům, jako je Jágr, nenabízejí.

Jaromír mě svým rozhodnutím trochu zklamal. Vybírat si mezi nejlepší ligou světa a ruskou ligou – a zvolit tu druhou možnost, to o něčem svědčí. Jágr měl asi pocit, že už by měl v NHL málo slávy a peněz. No, je to jeho volba.

Jak už jsem říkal, v NHL teď sázejí na mladé – a dělají dobře. To jenom u nás jsme tyhle věci ještě nepochopili.“

Slavomír Lener, bývalý trenér reprezentace
"Přestup do Omsku Jaromíru Jágrovi podle mého názoru určitě pomůže.
V jeho kariéře to může znamenat nový impuls, znovu ho to nastartuje a dá novou motivaci a chuť.

Mě osobně trošku mrzí, že Jaromír nepokračuje v NHL, protože toho mohl ještě hodně dosáhnout. Určitě měl na to, aby se dostal k ještě vyšším metám, než doposud.

Ruský hokej je velmi technický a to bude Jágrovi určitě vyhovovat. Už když v Rusku působil během výluky, tak byl velmi platným hráčem. Skvěle si rozuměl například se Sušinským.

Věřím, že se Jarda po skončení svého působení v Omsku ještě může vrátit do české extraligy a případně tady ukončit kariéru."

Martin Hosták, komentátor ČT
"Je to Jaromírova kariéra, je to jeho rozhodnutí – každý si o svém životě rozhodujeme sám a stejně tak má na to pochopitelně právo i Jaromír.

V Omsku se mu v průběhu výluky NHL před několika lety evidentně líbilo a tak se rozhodl vrátit se tam.

Spousta lidí si určitě koupila lístky na říjnové zápasy Rangers a Tampy v Praze proto, aby viděla v akci Jaromíra. Nakonec to dopadlo jinak, možná teď ti majitelé vstupenek budou malinko zklamaní.“

Josef Augusta, trenér hokejových mistrů světa
"Přestup Jaromíra do Omsku je jenom jeho záležitostí a jeho rozhodnutím. Rusko plánuje založení Kontinentální ligy a snaží se přetáhnout z Evropy, ale i z NHL kvalitní hráče.

Peníze na to určitě mají a Jaromír Jágr je jedna z prvních velkých osobností, která pomůže opět ke zkvalitnění ruské ligy.

Pro Jardu to bude určitě dobrá změna prostředí, která mu může pomoci v jeho další hokejové kariéře. Získá novou motivaci a chuť.

Přestup Jágra je dobrou zprávou i pro český hokej, konkrétně pro Vladimíra Růžičku, protože sám Jarda řekl, že pokud bude hrát v Evropě na evropských kluzištích, tak bude přemýšlet i o návratu do národního týmu. Je to dobrá zpráva pro celý český hokej.

Jarda určitě nebude mít žádné problémy s adaptací na ruský hokej. Je to velký hráč, navíc už v Rusku nějakou dobu působil, takže problémy mít nebude."

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud