4. července 2008 • 16:02

Růžičku Jágr vůbec nepřekvapil

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodnutí Jaromíra Jágra podepsat kontrakt v ruském Omsku ani v nejmenším nepřekvapilo staronového reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičku.



Naopak, Jágrův spoluhráč z útočné formace z olympijských her v Naganu se domnívá, že podobných přestupu směrem z NHL do Ruska bude přibývat.

Své kamarády a spoluhráče z reprezentace však hvězda českého hokeje přece jen většinou zaskočila. Jágrův životní krok však respektují a těší se na případná další setkání v dresu národního týmu.

Růžička na rozdíl od členů Jágr týmu, kteří si zpestřili letní volno beachvolejbalovým turnajem na Máchově jezeře v Doksech, o přestupu dobře věděl. "Vůbec mě to nepřekvapilo. Opravdu vůbec," řekl ČTK.

"Prostě jsem tušil, že tam nezůstane. Myslím, že tímhle směrem se to bude v nejbližší době i vyvíjet. Proč? Protože v Rusku jsou větší peníze než v NHL.

Hráči okolo třiceti let, kteří si třeba NHL už zahráli, tak půjdou do Ruska vydělat ještě nějaké peníze a Kanada si to bude moct naložit," prohlásil Růžička.

Ruská liga je podle něho na velkém vzestupu a nově vzniklá Kontinentální liga bude chtít konkurovat prestižní zámořské soutěži. "Už teď je tam plno dobrých hráčů. Neříkám, že to bude zcela rovnocenná konkurence, ale určitě to půjde hodně nahoru."

Z pohledu reprezentace však Růžička nad Jágrovým stěhováním na východ zatím ani v náznaku nepřemýšlel. I když věhlasný útočník ještě před podpisem smlouvy s Avangardem připustil, když bude hrát v Evropě, rád by v případě zájmu reprezentoval.

"Z tohoto úhlu jsem se na to nijak nekoukal. Vůbec bych nepředbíhal, to všechno má svůj čas. Záleží na více věcech. Důležité bude, jak na tom Jarda bude, jakou bude mít chuť, na to je skutečně brzy," uvedl Růžička.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud