18. září 2008 • 15:37

K Jágrovi kouč Fleming?

Autor: zer, mir
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo bude v Omsku šéfovat ze střídačky Jágrovi a spol.? Kdo nahradí vyhozeného Sergeje Gersonského? Spekulacemi se to jen hemží.



Deník Sport přináší novou informaci. Novým koučem by mohl být Wayne Fleming, současný asistent v zámořském Calgary!

Situace v Avangardu je na první pohled nepřehledná. Ruské deníky přinášejí rozličné informace, padají nejrůznější jména. Původně to měl být Bob Hartley, jenž s Coloradem v roce 2001 získal Stanley Cup.

Sám trenér k tomu na serveru ESPN řekl: „Jsem nadšený z těch možností, které se v Omsku nabízejí,“ uvedl. Jenže tato varianta už padla. Jednak kvůli tomu, že z jeho možného angažmá nebyli nadšení starší hráči, jednak kvůli přemrštěným finančním požadavkům (údajně požadoval milion a půl dolarů za zbytek sezony).

Informaci, že by se proti němu postavili hokejisté, ale odmítá Konstantin Potapov, prezident Avangardu. „Nevěřte tomu, že trenéra vybírají hráči,“ uvedl.

Podle zdrojů Sportu je žhavým adeptem Wayne Fleming. Ten působí v Calgary jako asistent, předtím podobnou funkci vykonával ve Philadelphii.

Má zkušenosti i s mezinárodním hokejem, naposledy v roce 2006 stál jako asistent na střídačce kanadské reprezentace na olympiádě v Turíně. V českém dresu na turnaji nechyběl ani Jágr.

Potkají se teď v jednom týmu? Možná už dnešek napoví. Jasné je, že to bude právě někdo ze zahraničních koučů. „Dva známí odborníci se zkušenostmi z NHL přicestují do Omsku a jednoho z nich vybereme,“ uvedl Anatolij Bardin, generální manažer Avangardu, v deníku Sport-Express.

Spekuluje se i o Davu Kingovi, který v minulých letech krátce vedl Magnitogorsk. Podle zdrojů Sportu ale tato varianta není pravděpodobná, tento kouč totiž v Rusku nemá až tak dobrou pověst.

„Pokud bychom o něm uvažovali, museli bychom ho vyplatit ze smlouvy,“ říká Bardin. Jedenašedesátiletý trenér v současnosti vede německý Mannheim.

Bardin rovněž připustil, že vyhozený Gersonskij měl neshody s Jaromírem Jágrem. „Ale k žádnému ostrému konfliktu nedošlo,“ dodal klubový šéf. Klub prozatím vede asistent Igor Nikitin, zítřejší domácí zápas s Ladou už by ale měl vést nový kouč.

Už teď je jasné, že v klubu jsou zavedeny nové pořádky. Hráči podle ruských zdrojů musejí nově chodit na zápasy v oblecích, takže hokejisté už začali skupovat saka a kalhoty. I tohle má být jeden z nástrojů, jak v mátožném mužstvu probudit týmový duch.

I když Jágr v současné době asi nemá nejlepší náladu, na jeho start v listopadovém přípravném utkání se Slovenskem by to nemělo mít vliv.

„Jsme domluvení. Je moje velké přání, aby tam hrál. Vždyť se jedná o stoleté oslavy hokeje. A kdo jiný by tam měl hrát než Jarda?“ reagoval včera reprezentační kouč Vladimír Růžička.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud