Miroslav Horák
19. září 2008 • 11:00

K Jágrovi míří kouč Fleming

TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hotovo, podepsáno, uzavřeno. S bagáží plnou léčiv cestuje na západní Sibiř Wayne Fleming. Šedovlasý kanadský stratég je tím vyvoleným mužem, na kterého si ukázal Omsk.



To on má Jágrovu partu vytáhnout z marastu.

„Podepsali to s Flemingem, do konce týdne se má hlásit v Omsku,“ řekl Sportu Jaroslav Zídek, jenž zná dobře zákulisí ruského klubu.

Tahle novinka vyšla do světa těsně před půlnocí sibiřského času. Hráči se ji tedy dozvědí nejspíš až dnes na dopoledním rozbruslení před večerním soubojem s Ladou Togliatti.

Do něj vstoupí Avangard pod vedením Igora Nikitina, jenž tým na čas převzal po odvolaném kouči Gersonském. Ten se pakoval jako první z trenérů v nové Kontinentální lize poté, co s týmem po čtyřech porážkách v šesti kolech dovrávoral na mizernou 21. příčku.

Ještě včera odpoledne generální manažer Anatolij Bardin hlásil: „Vybíráme mezi jedním Kanaďanem a dalším specialistou z Evropy. Ve čtvrtek večer padne rozhodnutí.“

Flemingův nástup možná nebude jedinou novinkou v rámci přebudovávání trenérského štábu. Server championat.ru přichází s informací, že pozice asistenta bude připravena pro jednoho z českých koučů. „Dnes nejpozději zítra by se to mělo vyjasnit. Ale nenapadá mě jediné jméno. Rulík a Sýkora to nebudou, to byly jen spekulace ruských novin,“ podotýká Zídek.

Fleming opouští funkci asistenta trenéra v Calgary Flames a vydává se do ruského dobrodružství. Vitální chlapík v minulosti dělal asistenta ve Philadelhii i v národním týmu Javorových listů, třeba v Turíně 2006 nebo na Světovém poháru 2004.

Nakonec tedy ani Bob Hartley, ani Dave King.

Ten první si činil velké finanční nároky, údajně žádal plat 1,5 milionu dolarů. Navíc se prý na tohle jméno netvářili zrovna nadšeně špičkoví hráči týmu.

Takže to s bývalým koučem Atlanty a vítězem Stanley Cupu s Coloradem 2001 nevyšlo. Přestože fešák Hartley, jenž Evropany považuje za celkem podřadné zboží, o smlouvu v KHL hodně stál.

Smůlu má i Dave King, který se také v rozhovorech netajil přáním znovu to v Rusku rozjet (před třemi lety vedl Kanaďan Magnitogorsk). Dost možná mu uškodila vlastní kniha popisující zákulisí ruského hokeje. „King? Ten spisovatel? Ne! Omsk potřebuje trenéra,“ reagoval Bardin jasně pro Sovětskij sport.

Má pravdu. Avangard se stydí na chvostu tabulky, probudit potřebuje i Jaromír Jágr. „Doufám, že se hráčům vrátí efektivita, včetně velkého Jágra,“ vyhlásil úkol ředitel klubu Konstantin Potapov.
Dokáže to Fleming?

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud