20. října 2008 • 12:45

Kouč Fleming velebí Jágra

Autor: zej, čtk
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Marek úřaduje dál! Český útočník potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče KHL, naposledy pomohl dvěma góly Magnitogorsku k výhře nad týmem Atlant Mytišči (6:5 po samostatných nájezdech).



Produktivitu vede před Jaromírem Jágrem, jenž znovu nastoupí dneska.
Marek skóroval už v šestém utkání za sebou a je i nejlepším střelcem soutěže. Bývalý sparťanský útočník byl včera hlavním hrdinou utkání, když proměnil i rozhodující penaltu.

Magnitogorsk se dostal z úzkých, prohrával totiž už 2:5. Gólem se blýskl i obránce Karel Pilař, jenž navzdory spekulacím ruských médií zůstal v mužstvu.

Marek vede bodování před Jágrem, jehož Omsk měl v sobotu nastoupit s Dynamem Moskva, ale kvůli tragickému úmrtí spoluhráče Alexeje Čerepanova byl zápas přeložen. Dneska se Avangard utká s Minskem. Bude to především velký test psychiky mužstva...

„Musíme se dát dohromady hlavně po této stránce,“ přiznal kanadský kouč Wayne Fleming v rozhovoru pro server ESPN. „Nejlepším způsobem, jakým můžeme uctít Alexejovu památku, je hrát tak, jako on. Tedy s obrovskou chutí a nasazením.“

Trenér rovněž vyzdvihl přínos Jaromíra Jágra, hlavní postavy mužstva, v tomto náročném období. Kouč opěvuje především jeho vůdčí roli. „V Americe ne všichni dokázali ocenit to, jakým je lídrem a jaký má charakter. Obrovsky ho v tomto ohledu uznávám,“ dodal Fleming. Podle něj to byl právě Jágr, jenž se v těchto těžkých chvílích nejvíce snaží mužstvo psychicky povzbudit.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud