Miroslav Horák
26. srpna 2009 • 10:50

Auuu! Marek se zranil cestou na záchod

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen co se stihl doradovat ze třetího místa v anketě Zlatá hokejka, následovala spoušť. Jan Marek si doma v bytě zlomil kost u kotníku, dostal sádru a minimálně tři týdny zůstane bez hokeje. Zapomenout musí na reprezentaci a mine ho i ostrý start KHL.



Nejlepší kanonýr bohaté ruské ligy včera odpoledne smutně seděl na mantinelu, když vyprávěl o domácím karambolu, který mu zdevastoval náladu hluboko pod bod mrazu.

„Je mi z toho úplně na nic,“ soukal ze sebe. „Čumím do blba, na noze sádru a čekám na odvoz do Jekatěrinburku. Ve středu ráno odsud letím do Prahy,“ informoval.

Kuriozní zranění v hokeji
KARAMBOLY V POSILOVNĚ
Na jeden horký letní den roku 2002 nezapomene Martin Straka. V posilovně na něj spadlo 170 kilogramů těžké utržené závaží a pochroumalo mu jeden obratel. Straka nemohl šest týdnů sportovat. Pro změnu kotník si ve fitku poničil útočník Jiří Burger.

MOC TO UTÁHL
Na sportovní kuriozitu roku kandidoval před třemi lety Václav Varaďa. Hokejový pitbull si chrániče nohou utáhl izolací tak silně, že si přiškrtil a následně ochromil nerv v noze. Nemohl tři týdny hrát.

VÝRON NA ULICI
V říjnu roku 2007 vicemistr světa z Rigy Lukáš Krajíček uklouzl na chodníku po mokrém krytu kanálu a už tak poraněnému kotníku ještě více přitížil. Stihl pak odehrát jen 39 utkání za Vancouver.

UKLOUZL NA KOBERCI
Gólman St. Louis Manny Legace v minulé sezoně doplatil na slavnostní předehru utkání s Kings v podobě účasti Sarah Palinové, republikánské kandidátky na viceprezidentku. Legace uklouzl po červeném koberci, upadl na levý bok a poranil si kyčel.

PAST NA KOLEGU
Před třemi lety na hotelové chodbě v New Yorku došlo k roztržce mezi nechvalně proslulým gólmanem Edem Belfourem a jeho parťákem Alexem Auldem. Na mramorové chodbě Belfour údajně přichystal past, Auld uklouzl a pád na hlavu odnesl velkou tržnou ránou.
Chcete, aby se vám na zranění podívali specialisté?
„Ano. Aby se mi na to podívali pořádně. Zlomila se mi malá kůstka, nedaleko od malíčku, u chodidla. Lítám v tom až po uši. Na jednu stranu si říkám, že to naštěstí není tak závažný, na tu druhou jsem úplně vyřízenej, že budu měsíc bez hokeje.“

Jak se vám to stalo?
„Ráno jsem šel na záchod, zakopl jsem o bágl s věcmi, který jsem měl připravený na zimák, přepadl jsem přes něj a přisedl si nohu.“

Hned jste věděl, že je průšvih?
„Hned. Píchlo mi tam, okamžitě to nateklo.“

Zapomněl jste si rozsvítit cestou na WC?
„Spíš jsem byl rozespalej. Prostě to je v pr… Je to průšvih. Jsem úplně hotovej. Přehrávám si pořád v hlavě, proč jsem si nedával víc pozor, co jsem mohl udělat jinak. Víte, jak to je.“

Za bossem Veličkinem se vám asi moc nechtělo. Co vám na to řekl?
„Určitě byl hodně naštvanej. Ale když to z něj vyprchalo, vypadal v pohodě a říkal, ať si to v klidu vyléčím. Vidí to na tři týdny bez hokeje.“

S tou Prahou vám nedělali problémy?
„Nechtěli mě pustit, musel jsem je přemlouvat, ale nakonec svolili. Co já bych tady dělal? Akorát bych se sám v bytě ubíjel. Ani auto nemůžu řídit. Takhle můžu být aspoň doma s manželkou. Týden budu v Praze a vrátíme se do Magnitogorsku. Pak se tady budeme kopat do zadku.“ (naštvaně)

Navíc prý máte problémy i s novými hokejkami…
„Přestali vyrábět můj vzor. Ve firmě mi tvrdili, že mi pošlou ty samé, jenom s novým designem. Ale hned, jak jsem je vzal do ruky, bylo znát, že jsou to úplně jiné hole. Nemůžu si na ně zvyknout. A teď už je to stejně jedno…“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud