14. ledna 2010 • 20:36

KHL: Brendl zářil, vstřelil dvě branky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Pavel Brendl se blýskl při vítězství hokejistů Torpeda Nižnij Novgorod na ledě Balašichy 6:3 dvěma góly a stal se nejlepším českým střelcem v Kontinentální lize.



Ufa - Chabarovsk 2:3, Togliatti - Atlant Mytišči 1:2 po sam. nájezdech, Jaroslavl - Viťaz Čechov 3:1, Kazaň - Petrohrad 1:2, Nižněkamsk - Čerepovec 4:2 (za hosty Straka 1+0), Dynamo Moskva - Čeljabinsk 4:3 (za domácí Hudler a Rachůnek oba 0+2), Balašicha - Nižnij Novgorod 3:6 (Novák 1+0 - Brendl 2+0), Spartak Moskva - CSKA Moskva 3:1, Dinamo Minsk - Magnitogorsk 1:2 (za hosty Rolinek 1+0), Dinamo Riga - Jekatěrinburg 4:0.

Brendl má na kontě celkem 19 branek a předstihl o jeden zásah Petra Čajánka z Petrohradu, který v utkání v Kazani nebodoval. Petrohrad i bez jeho příspěvku zvítězil 2:1 a vévodí celé soutěži.

Brendl se posunul na páté místo střelecké tabulky KHL, které kraluje Slovák Marcel Hossa z Dinama Riga. Český útočník pomohl Torpedu otočit nepříznivý vývoj zápasu v poslední třetině, kterou hosté vyhráli 5:1. Brendl poslal Nižnij Novgorod do vedení 3:2, které však tým udržel jen 42 sekund.

V 55. minutě pak zpečetil výhru poslední trefou zápasu. Jeho spoluhráč Jaroslav Bednář nebodoval, do statistiky si zapsal jen desetiminutový trest. Střelecky se prosadil obránce domácích Filip Novák, jenž v první třetině vyrovnal na 1:1.

Člen olympijského výběru pro Vancouver Tomáš Rolinek rozhodl svým sedmnáctým gólem v sezoně o vítězství Magnitogorsku 2:1 na ledě Dinama Minsk. Český útočník skóroval v 56. minutě při hře čtyři na čtyři.

Ve druhém utkání po sobě se trefil Josef Straka, který předtím čekal na gól dvanáct zápasů, ale porážce Čerepovce 2:3 v Nižněkamsku nezabránil.

Kontinentální hokejová liga:
Ufa - Chabarovsk 2:3, Togliatti - Atlant Mytišči 1:2 po sam. nájezdech, Jaroslavl - Viťaz Čechov 3:1, Kazaň - Petrohrad 1:2, Nižněkamsk - Čerepovec 4:2 (za hosty Straka 1+0), Dynamo Moskva - Čeljabinsk 4:3 (za domácí Hudler a Rachůnek oba 0+2), Balašicha - Nižnij Novgorod 3:6 (Novák 1+0 - Brendl 2+0), Spartak Moskva - CSKA Moskva 3:1, Dinamo Minsk - Magnitogorsk 1:2 (za hosty Rolinek 1+0),

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud