Miroslav Horák
17. ledna 2010 • 14:00

Grázlové z Čechova: Radí jim kouč Tysona

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak oni si nedají pokoj. Naopak, ručička tachometru skandálního chování hokejistů Čechova si to zase šine dál. Anebo po téhle zprávě máte jiný dojem?



Do Čechova, klubu nechvalně známých bijců ruské KHL, míří Teddy Atlas, někdejší trenér kontroverzního boxera Mika Tysona.

Ne, není to žert.

Puhajková: Jsem pyšná, že se Jarda umí rvát »

Bývalý kouč boxu, jehož rukama prošlo 17 světových šampionů a jenž stavěl tvrdý výcvik i „železnému Mikovi“, v příštích dnech dorazí do Ruska.

A rovnou do Čechova. Hokejisté tamního Viťazu neřeší, že nadnárodní hokejovou ligu hrají jen díky podmínce ligového vedení.

Takhle urputně se Jaromír Jágr rval, až ho museli odtáhnout rozhodčí.Foto khl.ru
VIDEO: Když se perou hvězdy »
Jágr se mstil kanadskému zbabělci »
Klepiš: Tohle už nechci nikdy zažít »
Nekompromisní trest za bitku: kontumace pro oba kluby »
Jágr byl zapleten v nevídané rvačce »

Přitom stačí, aby Čechovští vyprovokovali ještě jednu hromadnou bitku jako minulou sobotu proti Omsku a v KHL mají definitivní utrum. Napořád.



Plete se ten, kdo se domnívá, že v Čechově po této hrozbě své skandální chování umírní a vynasnaží se sekat latinu. Ne, oni si na svoji základnu pozvou někdejšího mentora velmi svérázného (mírně řečeno) Mika Tysona.

Mají se snad nyní týmy KHL obávat, že se jim v příštích zápasech borci Čechova zakousnou do ucha? Tak jako to Tyson udělal v někdejším boji s Evanderem Holyfieldem. Snad aby si spíchli nový chránič.

Na Jágra poštval Kanaďany ruský mafián »

Co je pozoruhodné, lidé z klubu přílet a program slavného trenéra nijak netají. Třiapadesátiletý Theodore A. Atlas Jr. si vedle hokejistů vezme do parády i Alexandra Povětkina, jehož by měl co nejlépe připravit na eventuální souboj o titul mistra světa organizace IBF proti Vladimiru Kličkovovi.

„Ano, naši hokejisté trénují i box, ale není to pro všechny povinná záležitost,“ říká Andrej Kozlov, kondiční trenér Viťazu Čechov.

Jedna z největších bitek v historii:
Jedna z největších bitek hokejové historie - Čechov vs. Omsk
Video se připravuje ...


Během Atlasovy návštěvy se však na lekce dostaví všichni. „Jistě, po jeho příletu se s námi podělí o praktické rady a svá tajemství úspěchu,“ potvrzuje Kozlov.

Ani Atlas není žádný andílek. Ulice New Yorku ze 60. let by mohly vyprávět. Atlas byl nesčetněkrát zatčen za účast v pouličních bitkách, po jedné z nich mu jiný násilník rozsekl levou tvář, kterou do původního tvaru vrátily až čtyři stovky stehů.

Na Atlasova hodnotná doporučení se budou jistě nejvíce těšit Darcy Verot a Brandon Sugden, tandem rabiátů, kteří o minulém víkendu sehráli hlavní roli v ligovém hokejovém skandálu Čechova proti sibiřskému Avangardu.

„Zápas“ trval necelé čtyři minuty, než se proměnil v horký ledový ring. Prali se všichni, včetně Jaromíra Jágra, rozhodčí rozdali 600 trestných minut a vedení KHL milionové pokuty. Hlavně pro Čechov, jenž trapnou hromadnou šarvátku rozpoutal.

„Už bych to v životě nechtěl zažít. Hlavní je, že jsme to přežili ve zdraví,“ svěřoval se pak Sportu Jakub Klepiš, útočník Avangardu.

Jaromír Jágr jde ztrastat kanadského rváče:
Jaromír Jágr v bitce s kanadským rváčem Darcy Verotem
Video se připravuje ...


Do čechovské kabiny k Verotovi a Sugdenovi navíc v minulých dnech přibyl i obávaný rváč Chris Simon, jenž se do klubu vrátil poté, co si doma v Kanadě vyřizoval osobní záležitosti.

K velké radosti mafiánského majitele Viťazu, jenž se sice před veřejnosti umně skrývá, o to víc však jeho metody poznávají najatí hráči.

„Ten vlastník Jágra moc v lásce neměl, takže je jasné, že si ho Verot vybral úmyslně,“ řekl k zákulisí bitky Andrej Podkonický, bývalý hráč Čechova.

O nátuře majitele klubu vyprávěl i Jan Platil, na české poměry drsnější hráč, jenž na vlastní kůži poznal, co se v Čechově děje.

„Když chce ten chlap vidět bitku, tak si seběhne z lóže na střídačku a poručí svým Kanaďanům, koho mají zmlátit. Vybere si hráče soupeře a po něm ti jeho hokejisté prostě musí jít…“

Tenhle klub všechny ostatní celky KHL nenávidí. Má i nejméně příznivců v lize, i když zase ne tak málo. Rozhodně k nim však nepatří gubernátor Moskevské oblasti Boris Gromov, jenž se vynasnaží, aby se tahle parta grázlů vystěhovala z jím spravovaného regionu.

„Jsou jen pro ostudu, nechci je tu mít,“ vyhlásil v týdnu.

Dočká se? A spolu s ním i stovky hokejistů z jiných měst?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud