24. března 2010 • 11:10

Jágrova éra v Omsku se chýlí ke konci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Dvouleté angažmá české hokejové hvězdy Jaromíra Jágra v Omsku je podle všeho u konce. Ruský deník Sport Express uvedl, že sibiřský klub již počítá s tím, že osmatřicetiletý útočník na konci dubna z týmu po skončení smlouvy definitivně odejde.



"Žádná změna nenastala. Jágr má stále tendenci Sibiř opustit," uvedl Sport Express po úterním zasedáním dozorčí rady Avangardu, která řešila nevydařený závěr sezony.Už delší dobu se spekuluje o tom, že nejproduktivnější Evropan v historii NHL by se mohl do zámořské soutěže vrátit.

Jágrovu odchodu z Ruska nahrává i fakt, že Avangard by měl mít v příští sezoně nižší rozpočet.Podle hráčova zástupce Jaroslava Zídka však bude dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru svou případnou budoucnost v Omsku ještě řešit. "Jednání teprve začnou," napsal ČTK Zídek, jenž je momentálně v Rusku.



Řeší však spíše možný start Hradce Králové v KHL, neboť je jednatelem východočeského klubu.Omsk zakončil Kontinentální ligu sérií osmi porážek. Pětkrát prohráli Jágr a spol. v závěru základní části a tři nezdary proti Nižněkamsku znamenaly pro klub i rychlý konec v play off.

Jágr je momentálně v Omsku, kde by měl až do konce dubna stejně jako ostatní hráči trénovat. Podle ruského deníku tento krok slavného kladenského rodáka bude Avangard stát jeden milion dolarů, který mu musí podle platné smlouvy vyplatit.

Vedení klubu v úterý potvrdilo ve funkci hlavního trenéra Fina Raima Summanena, jenž tým nečekaně převzal den před začátkem play off. Jeho asistenty budou Vasilij Tichonov a Igor Nikitin, jenž vedl tým jako hlavní kouč před Summanenem.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud