12. září 2010 • 11:27

FOTO: Jak vypadala sibiřská bitva Haška s Jágrem

Autor: čtk, tbl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - První souboj Jaromíra Jágra a Dominika Haška v Kontinentální hokejové lize dopadl lépe pro útočníka Omsku, který vstoupil do sezony vítězstvím 4:3. U vítězné branky domácích asistoval při své soutěžní premiéře v dresu sibiřského mužstva obránce Martin Škoula.



Jágr sice Haška nepřekonal stejně jako nová posila Avangardu Roman Červenka, na pětačtyřicetiletou legendu však vyzráli jejich spoluhráči. Úspěšně si vedl především Alexandr Popov, který skóroval dvakrát a na další gól přihrál.

Spartak, kterému Hašek ve čtvrtek pomohl v úvodním utkání sezony k výhře 5:1 nad CSKA, šel dnes do vedení díky Slovákovi Jaroslavu Obšutovi. Brzy nato však vyrovnal Popov. Hosté znovu získali těsný náskok za přispění Jágra, který při dvojnásobné přesilovce Omsku fauloval unikajícího Michaila Junkova, jenž proměnil následné trestné střílení. Moskevský klub se však opět radoval jen chvíli, než skóroval Andrej Pěrvyšin.



V 37. minutě poprvé vedl Omsk zásluhou Popova. Za dvě minuty sice vyrovnal Igor Musatov, 32 sekund po začátku třetí třetiny ale dal nakonec vítězný gól po Škoulově vyražené střele v přesilovce Alexej Kaljužnyj. Avangard pak udržel těsné vedení i při vyloučeních Jágra a Červenky.
"Na Jardu jsme se dobře připravili, zas toho dnes tolik neudělal. Nejspíše proto, že jsme mu nedali dost prostoru," řekl po utkání Hašek. "Ale u toho čtvrtého gólu si obránce hlídal Jardu a druhý hráč zůstal volný. Člověk je zklamaný - Jardu jsme uhlídali dobře, ale bohužel jsme prohráli zápas," konstatoval s tím, že je důležité se rychle z prohry otřepat, aby se příští zápas povedl lépe.

Jaromír Jágr vyjíždí na led do nové sezony
Jaromír Jágr vyjíždí na led do nové sezony


Trenéra Spartaku Miloše Říhu po zápase mrzelo, že jeho svěřenci se nechali vylučovat a Omsk pak v přesilovkách dokázal zápas otočit. Domácí využili dvě početní výhody. "Jarda vytvořil spoustu prostoru pro Červenku i ostatní spoluhráče, Dominik nás zase podržel," ocenil Říha výkon obou hlavních hvězd. Inkasované góly brankáři nevyčítal, padaly z blízkosti při dorážkách, před kterými obranu varoval. "Dominik začíná, má formu a - jak ho známe - bude mu stoupat," dodal.

Jágr chválil druhý útok Avangardu, sám se do pořádné šance nedostal. "Každý je rád, že to má za sebou. Nikdy to není ono," řekl o prvním utkání v sezoně. Nemyslí si, že by jeho výkon nějak ovlivnilo, že v soupeřově brance byl právě jeho kolega ze zlatého naganského týmu.

"Kdybych si měl dělat hlavu s jedním - prvním - zápasem, tak to bych dávno skončil. Hraje se celá sezona," řekl. "Důležité je, že jsme vyhráli. Nejhorší je, když se začne prohrávat doma. Teď jsou všichni spokojeni," dodal.


O Haškově přínosu pro Spartak nepochybuje. "S Hašanem v bráně budou určitě daleko silnější. Je to osobnost, lze si být jist, že nepustí špatného góla a chytí šance, které by jiný nechytil. To je ten největší rozdíl," konstatoval.

Nad symbolikou shledání dvou největších legend českého hokeje v ruské soutěži nepřemítá. "Věřím, že se ještě potkáme v Čechách, Hašan jen tak neskončí a já taky ne," prohlásil Jágr v rozhovoru s českými novináři.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud