19. září 2010 • 15:05

Jágr nedal, v nájezdech rozhodl Červenka

Autor: ČTK, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Roman Červenka rozhodl v samostatných nájezdech o výhře hokejistů Omsku nad Ufou 5:4 a připsal si svůj první vítězný gól v Kontinentální lize. Český reprezentant uspěl v rozstřelu jako jediný.



První nájezd neproměnil jeho spoluhráč Jaromír Jágr, na závěr rozstřelu chytil finský gólman Karri Rämö pokus Jakuba Klepiše, který ještě v loňské sezoně za Omsk nastupoval.

Červenkův bývalý spoluhráč z pražské Slavie tentokrát nepotvrdil pověst penaltového specialisty. V předchozím utkání proti Astaně se Klepiš trefil v rozstřelu hned dvakrát ze tří pokusů.

Avangard i díky asistencím Červenky a Jágra sahal po vítězství už v normální hrací době, ale 57 sekund před sirénou vyrovnal na 4:4 Viktor Kozlov.

Zatím nejlepší zápas v sezoně odehrál Josef Vašíček, který dvěma góly přispěl k vítězství Jaroslavle nad Atlantem Mytišči 6:5 v prodloužení. V 63. minutě navíc přihrál na vítězný gól Alexandru Guskovovi.

Dva kanadské body si připsal Jan Bulis z Atlanty, který v 23. minutě těsně před koncem dvouminutového trestu pro Karla Rachůnka vyrovnal na 2:2. Poté získal domácím dvougólové vedení Vašíček, ale soupeř vyrovnal.

I díky trefě Zbyňka Irgla, který hrál ještě v minulé sezoně za Jaroslavl, ale klub se ho v létě zbavil. Irgl skóroval v početní výhodě při vyloučení Rachůnka, jenž dostal trest na 2+10 minut za zákrok na hlavu a krk.

Oba týmy se utkaly podruhé během týdne a znovu vyhrál Lokomotiv.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Ufa 5:4 po sam. nájezdech (Červenka 0+1 a rozhodující nájezd, Jágr 0+1 - Blaťák 0+1), Barys Astana - Novokuzněck 4:1 (za domácí Novotný a Kašpar oba 0+1), Jaroslavl - Atlant Mytišči 6:5 v prodl. (Vašíček 2+1, Rachůnek 0+1 - Bulis 1+1, Irgl 1+0), Nižněkamsk - Jekatěrinburg 5:4, OHK Dynamo - Chanty Mansijsk 3:1, Petrohrad - Nižnij Novgorod 2:3 v prodl., Dinamo Riga - Kazaň 4:5 po sam. nájezdech.

Roman Červenka doma ve svém bytě v Omsku
Roman Červenka doma ve svém bytě v Omsku

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud