9. října 2010 • 19:56

Hašek po návratu vychytal výhru v Čechově

Autor: bke, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český gólman Dominik Hašek prožil vítězný návrat do branky Spartaku Moskva po dvouzápasové pauze způsobené problémy s přitahovačem stehenního svalu. Spartak, který poprvé nevedl v pátek odvolaný trenér Miloš Říha, dnes vyhrál 4:2 na ledě nejhoršího týmu KHL Viťazu Čechov.



Spartak si tak připsal ve třináctém utkání sezony teprve čtvrté vítězství, což je bilance, která stála po třech letech ve funkci místo Říhu.

Pětačtyřicetiletý Hašek v Čechově inkasoval už po pěti a půl minutách v přesilovce z hole Kozněva, hostům se však třemi góly podařilo skóre otočit. Zápas ještě zdramatizoval na začátku třetí části Bělokoň, další gól už ale Hašek nedostal a slovenský útočník Štefan Ružička zpečetil vítězství Spartaku střelou do prázdné branky při power play domácích.

"Cítil jsem se výborně. Vyhráli jsme důležitý zápas, po minulém utkání je to pro nás cenné vítězství," uvedl Hašek a ujistil, že má v úmyslu ve Spartaku zůstat i po odchodu Říhy, který si ho v létě do týmu přivedl. "Ve Spartaku se mi líbí, o odchodu jsem nikdy neuvažoval. Stát se může cokoliv, ale nemyslím na to," prohlásil olympijský vítěz z Nagana.

"Říha byl dobrý organizátor, ale vedení klubu mělo pocit, že je potřeba něco změnit. My jsme profesionálové a musíme být připraveni na každý zápas," řekl Hašek.

Na ledě Dynama Moskva, které před dvěma dny uštědřilo Spartaku debakl 5:1, se v dresu Petrohradu představil i druhý český brankář v KHL Jakub Štěpánek. Bývalý vítkovický gólman vystřídal v polovině utkání Jevgenije Nabokova, jenž inkasoval čtyřikrát během úvodních devíti minut druhého dějství. Vyrovnávací gól na 2:2 mu vstřelil český obránce Filip Novák.

Štěpánek kapituloval jednou po střele Ugarova ve třetí třetině a hlavní předsezonní favorit ligy Petrohrad, kde působí jako asistent Václav Sýkora, prohrál na ledě nejlepšího týmu Západní konference 2:5.

Kouč Spartaku Moskva Miloš Říha (vlevo) se svojí největší letní posilou - Dominikem Haškem
Kouč Spartaku Moskva Miloš Říha (vlevo) se svojí největší letní posilou - Dominikem Haškem

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud