29. října 2010 • 23:00

Omsk: Jágrovo ocenění? Jsme na něj hrdí

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rovněž na daleké Sibiři vyvolala velký ohlas čtvrteční sláva na Hradě. Jedním z oceněných byl totiž i Jaromír Jágr, hvězda dalekého Omsku. „Jsme na něj moc hrdí,“ vzkázal Sportu Anatolij Bardin, generální manažer klubu.



Když se Jaromír Jágr obrátil na vedení Avangardu, jestli by ho nepustilo na skok do Česka, aby převzal Medaili Za zásluhy, odpověď byla jednoznačná.

„Všemi deseti jsme hned byli pro,“ uvedl šéf mužstva Anatojil Bardin prostřednictvím Jaroslava Zídka, Jágrova agenta. Ten je s vedením klubu v pravidelném kontaktu, ale pro to, aby klubová generalita na „povolenku“ kývla, tentokrát absolutně nemusel naléhat.

Jaromír Jágr si při čekání na dekoraci od Václava Klause stihl přečíst i vtipné gratulace na svém telefonuFoto Michal Beránek (Sport)


„V Omsku si naopak velmi považují, že jeden z jeho zástupců získal v Česku tak významné ocenění. Vnímají to tak, že je to ocenění i pro klub jako takový,“ vysvětluje Zídek. „Jaromír je výkladní skříní nejen celého klubu, ale i KHL. A je to velká reklama rovněž pro ligu.“



V Rusku lidé mnohem více než v Česku uznávají autority. A uctívají legendy. Takže když nejvyšší autorita (prezident) ocení největší legendu (Jágra), je to mimořádná událost. Jágrova fotka ze slavnostního ceremoniálu se objevila přímo i na oficiálních stránkách Avangardu.

A už s předstihem se tam v oslaveném tónu psalo, že český útočník obdrží státní vyznamenání. „Oni si ho cení hlavně i kvůli té jeho bezprostřednosti a smyslu pro humor. O to víc mu takovou poctu přejí,“ dodává agent Zídek, jenž zprostředkoval Jágrův přesun do Omsku během výluky v sezoně 2004/05, ale i nově před více než dvěma lety.

A na tiskové konferenci v Praze už před Jaromírem Jágrem stojí kopie poháru.Foto Jaroslav Legner (Sport)


„Pro mě je také obrovskou ctí, že s takovou osobností světového sportu můžu spolupracovat,“ dodává jeho agent, jinak vyhlášený znalec ruského hokejového prostředí.

Když si včera během dne zapnul televizi, uviděl tam Karla Gotta, jedničku českého showbyznysu, jak mluví o Jágrovi. A mile ho překvapil jeho záběr znalostí.

„Když to přeženu, tak se ukázal jako hokejový odborník, protože vyjmenoval všechno, co Jaromír dokázal. A řečnicky se sám sebe zeptal, kdo jiný by si tohle ocenění zasloužil než on? To se mi moc líbilo,“ dodal Zídek.



„I pro můj osobní život je obrovským přínosem, že Jardu znám. Jeho myšlení i optimismus obohatí každého,“ myslí si hráčův agent.

Jágr se čtvrtečního slavnostního ceremoniálu zúčastnil sám, kvůli hektickému programu nestihl s sebou vzít ani přítelkyni Innu Puhajkovou. Na Hradě se ale na recepci zdržel poměrně dlouho, odešel až kolem půlnoci v doprovodu Pavla Koláře, vyhlášeného fyzioterapeuta a svého velkého kamaráda.

Jaromír Jágr už jednu medaili od Klause dostal - u příležitosti sta let českého hokejeFoto ČTK


„Jaký to bylo? Dobrý. Ale víc neřeknu, už jsem toho během dne napovídal až dost,“ usmál se. Nasednul do auta a vyjel do Kladna.

Už včera večer ho čekal přesun zpátky do Ruska, letěl přímo do Jekatěrinburgu. Právě tam Omsk odehraje v neděli zápas s místním týmem. V sestavě nebude chybět už ani největší hvězda. A čerstvý držitel prestižního ocenění.

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »


Jaromír Jágr si při čekání na dekoraci od Václava Klause stihl přečíst i vtipné gratulace na svém telefonu
Jaromír Jágr si při čekání na dekoraci od Václava Klause stihl přečíst i vtipné gratulace na svém telefonu


Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud