17. listopadu 2010 • 14:36

Asistenta bude Sýkorovi v Petrohradu dělat Votruba

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým asistentem českého trenéra Václava Sýkory v ambiciózním klubu Kontinentální ligy SKA Petrohrad se stal Jan Votruba, který se dohodl na rozvázání smlouvy v extraligových Pardubicích.



Úřadující mistr po odchodu osmačtyřicetiletého Votruby, který v Eatonu byl i v pozici sportovního ředitele, hledá náhradu. V dnešním utkání proti Vítkovicím povede tým hlavní kouč Josef Jandač sám.

Votruba naváže na spolupráci se Sýkorou z uplynulé sezony v Pardubicích, které tak po hlavním kouči uvolnily do Petrohradu i asistenta z mistrovské sezony. Osmapadesátiletý Sýkora v létě zamířil do SKA jako asistent Ivana Zanatty, který byl 19. října odvolán a Sýkora převzal tým nejdříve jako hlavní kouč dočasně a před devíti dny byl v této pozici potvrzen až do konce sezony.

S Pardubicemi se Votruba dohodl na ukončení smlouvy, která trvala původně do 30. dubna 2011. "Náš klub se rozhodl jeho žádosti vyhovět," uvedl na oficiálních stránkách Pardubic generální manažer Zbyněk Kusý s tím, že nový asistent bude jmenován v nejbližší době.

Votruba v minulosti trénoval šest let ve Švédsku, kde v týmu Brynäs vedl juniory a posléze se podílel i na vedení prvního týmu. Vedl také druholigový klub Rögle BK, působil i v Číně a v Norsku. V české extralize byl nejdříve asistentem Marka Sýkory v Karlových Varech, pak Radima Rulíka i u české reprezentační dvacítky, kterou vedli na mistrovství světa v roce 2006.

Následně se stal asistentem Miloslava Hořavy ve Znojmě, jako hlavní kouč vedl prvoligovou Mladou Boleslav i pak i extraligové Ústí nad Labem, kde se vrátil do role asistenta po příchodu Hořavy. Od dubna 2009 působil v Pardubicích.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud