10. prosince 2010 • 15:20

Rváči z Čechova zmlátili Červenku se Škoulou

Autor: bke, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTO - Tak tohle už je neuvěřitelné! Čeští hokejisté Roman Červenka a Martin Škoula odehráli jen 6 vteřin pátečního zápasu. V Kontinentální lize totiž opět řádili rváči z Čechova. Hned po úvodním buly se pustili do soupeře z Omsku. Bohužel byli na ledě oba čeští hráči.



Byla to opravdu neskutečná situace. Tak překvapivá, že se hráči Omsku vůbec nestačili bránit. Červenka dostal krosček od kanadského bitkaře Darcy Verota a skácel se na led.

Bitka mezi Čechovem a Omskem, do které se zapletli i čeští hráči Martin Škoula a Roman Červenka
Video se připravuje ...

Ještě hůř dopadl obránce Martin Škoula. Český bek sice zdatně odolával při pěstním souboji, jenže z boku se přiřítil další Kanaďan Josh Gratton a zezadu jej zákeřně praštil do hlavy. Škoula se ještě zřejmě udeřil i při pádu na led.

Škoula je v tomto ohledu velký smolař. Na zákeřnost Čechova doplatil letos už jednou, když se do něj pustil Verot.

Červenka ani Škoula utkání nedohráli. Omsk nakonec i bez trojice českých hráčů (Jágr kvůli zranění do zápasu vůbec nezasáhl) porazil blázny z Čechova 3:2.

S bitkaři z Čechova se popral před rokem i Jaromír Jágr. Ten se obvykle do podobných střetů nepouští, ale zákeřnost Čechova jej rozčílila natolik, že se sám pustil do Kanaďana Verota.

Omsk požaduje vyloučení Čechova z ligy

Vedení Omsku krátce po zápase vydalo na svém oficiálním webu prohlášení, v němž tvrdě odsoudilo bitku vyprovokovanou hráči Čechova, která podle nich byla dopředu připravena.

Zároveň funkcionáři Avangardu připomněli, že vedení KHL v minulé sezoně Čechovu pohrozilo, že pokud podobnou bitku jeho hráči opět vyprovokují, budou ze soutěže vyloučeni.

Bitka mezi Omskem a ČechovemFoto khl.ru


"Proto požadujeme, aby byl Čechov z KHL vyloučen a aby doživotní zákaz působení v hokeji platný ve všech klubech KHL i nižších soutěžích dostal i trenérský tým a hráči, kteří se bitky účastnili," uvedli zástupci Omsku.

Kouče Viťazu Andreje Nazarova kritizovali za obscénní gesta, která dělal směrem ke generálnímu manažerovi domácích Anatoliji Bardinovi, jenž se prý snažil vyhrocenou situaci uklidnit.

Vedení KHL už rozhodlo, že se v sobotu sejde vyšetřovací komise, která bude zápas řešit.

Podle informací deníku Sport by Červenka i Škoula měli být v pořádku.

Reakce obou hokejistů čtěte v sobotním vydání deníku Sport.

Bitka mezi Omskem a Čechovem
Bitka mezi Omskem a Čechovem


Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud