7. října 2008 • 16:50

Mikeska věří, že odvetu s Budějovicemi stihne

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouze z tribuny bude český hokejový útočník Michal Mikeska sledovat vstup Ufy do prvního ročníku Ligy mistrů, ve které se úřadující ruský šampion ve středu utká s Českými Budějovicemi.



Dvaatřicetiletý hráč má již dva týdny ruku v sádře. Doufá však, že odvetu v polovině listopadu stihne.

Bývalý pardubický útočník je zraněný od utkání s Kazaní, které se hrálo 23. září. "Střílel jsem při přesilovce a jeden ze soupeřů mě sekl hokejkou přes rukavici. Nebylo to nic zvláštního, ale zlomil mi záprstní kůstku," řekl Mikeska v rozhovoru ČTK. Jak dlouho bude ještě mimo hru, netuší. "Doktor říkal, že budu mít sádru ještě dva týdny. Pak se uvidí," uvedl.

Jeden z trojice českých krajánků v kádru Ufy tak přijde o úvod Ligy mistrů. Vzhledem k tomu, že nyní tráví hodně času u internetu, mohl by trenérům poskytnout dost informací o hře Českých Budějovic. Extraligu pozorně sleduje. Zatím se ale o českém týmu baví spíše se spoluhráči. "Kluci se na Budějovice vyptávají," přiznal.

I když ví, že České Budějovice v úvodu sezony nepodávají ideální výkony, všechny varuje, že budou silným soupeřem. "Mají kompaktní tým, který je delší dobu spolu. V posledních zápasech se trápily, což je samozřejmě pro nás lepší, ale nemusí to nic znamenat," podotkl Mikeska.

Ufa je považována za jednoho z favoritů nové soutěže, což si uvědomují i její hráči. "Náš hlavní cíl je postoupit do finále. Co jiného si také můžeme stanovovat, ne?" přiznal český útočník s ohledem na vysoký rozpočet týmu a hvězdnou sestavu. Podobné je to i v Kontinentální lize. "Co se pak stane, se uvidí. Finálová očekávání ale jsou," řekl Mikeska.

Autor pěti finálních přihrávek v letošní sezoně, který v minulém ročníku ruské superligy nasbíral 31 kanadských bodů v 55 zápasech, si je vědom toho, že dobře začít Ligu mistrů je základ. "Začít prohrou doma by nebylo příjemné," řekl Mikeska, s nímž v Ufě působí Miloslav Blaťák a Leoš Čermák.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud