26. ledna 2011 • 15:10

Nabokov nedorazil, Islanders ho suspendovali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení zámořského hokejového celku New York Islanders se rozhodlo suspendovat brankáře Jevgenije Nabokova, který se odmítl připojit k týmu poté, co americký klub získal jeho práva.



Nabokov se minulý týden dohodl na smlouvě s Detroitem, ale protože na začátku sezony působil v Petrohradu, musel být nejprve zařazen na listinu volných hráčů. Toho zástupci Islanders využili a rozhodli se jej angažovat.

Pětatřicetiletý Nabokov ale tento krok odmítl akceptovat a představitelům newyorského klubu vzkázal, že bude hrát pouze za Detroit.

Zástupci Islanders zatím své další kroky oficiálně neoznámili. Po rozhodnutí Nabokova suspendovat je ale jasné, že bez jejich souhlasu v této ani v příští sezoně nesmí nastoupit za jiný tým. Mohou jej však vyměnit za jiného hráče nebo za právo volby v draftu.

Složitost situace si prý Nabokov dobře uvědomuje. "Nejsem hloupý, chápu pravidla. Věděli jsme, co se může stát, předtím, než jsem se rozhodl. Ale udělal jsem toto rozhodnutí, protože chci hrát za Detroit," vysvětlil Nabokov, který v NHL v průběhu deseti sezon odchytal za San Jose 563 zápasů a dalších 80 startů si připsal v play off.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud