21. března 2012 • 17:14

Veterán Milan Hejduk: Moje role v Coloradu se změnila

Autor: fan, mat
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nehraje tak zásadní úlohu, co dřív. Od začátku února dal jediný gól, přidal čtyři asistence. Ale přesto je spokojený. Milan Hejduk jako kapitán Colorada ze třetí formace pomáhá mladým spoluhráčům k cestě do play off.



Ve 36 letech poznává něco, na co nebýval celou kariéru v NHL zvyklý. Nehraje přesilovky, kouč ho nasazuje v elitních formacích. Oproti své obvyklé porci kolem 19 minut najednou není výjimkou, když Milan Hejduk na ledě stráví třeba jen 11 minut.
„Moje role se trochu změnila, hraju teď spíš ve třetí, čtvrté lajně. Ale když to mužstvu jde, nic se neděje,“ říká matador v rozhovoru pro iSport.

V sestavě musel ustoupit dravcům, jeho zkušenosti teď pomáhají s udržováním výsledků spíš než se střílením branek. Většinu ze svých 35 bodů nabral na startu ročníku, od Nového roku jich přidal jen 10 (2+8). Netrápí se tím. Hraje, jak umí na nové pozici.

Dobrou náladu Hejdukovi dělá i fakt, že je zase a může po dvou sezonách zase odehrát kompletní porci 82 zápasů. A taky se má po dvou letech velkou šanci na to, že se podívá do play off.

Milan Hejduk patří k nezkušenějším hráčům Colorada
Video se připravuje ...

Jeho tým, jeden z nejmladších v NHL, k tomu má zatím solidně nakročeno. „Pořád jsme ve hře. Ale ze zbývajících zápasů budeme muset devět, deset vyhrát,“ plánoval Hejduk v době rozhovoru se spolupracovníkem iSport.cz.

Propočty zatím kapitánovi vycházejí. Z posledních deseti utkání uspěli Avalanche sedmkrát a drží se na předposlední postupové příčce.

Co až tenhle ročník skončí? Ať už to bude po úspěšné jízdě ve Stanley Cupu, nebo nikoliv, českého veterána čeká rozhodování, co s kariérou. Celou její zámořskou část strávil v Coloradu, poslední smlouvu podepsal jen na rok a v létě mu vyprší.

Kapitána Colorada Hejduka stíhá Stuart z Winnipegu.Foto ČTK/AP
„Buď úplně skončím, nebo budu pokračovat tady, nebo někde jinde,“ přemýšlí Hejduk. Takže možností je poněkud víc. Respektive všechny možné…

V rozhodování ale bude hrát roli i rodina a jeho dva malí synové. „Nejlepší by pro ně bylo, kdybych zůstal tady. Bude to těžké rozhodnutí,“ ví útočník.

V Denveru, kde bydlí, totiž hned vedle svého domu provozuje malou hokejovou arénu, kde se nejčastěji prohání právě jeho synové. „Proto jsme to stavěli, abychom se na tom vyblbli. Až skončím s hokejem, taky si s nimi zablbnu,“ plánuje.

Zatím ale stále „blbne“ v NHL…

Dvanáctou trefu v sezoně zaznamenal nováček Gabriel Landeskog. Proti Chicagu bodoval i Milan Hejduk.
Dvanáctou trefu v sezoně zaznamenal nováček Gabriel Landeskog. Proti Chicagu bodoval i Milan Hejduk.

Vstoupit do diskuse
5
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud