Pavel Bárta
23. března 2012 • 12:04

Návrat Radulova do NHL je nefér, tvrdí veterán Lidström

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonem v prvním zápase za Nashville nebyl Alexandr Radulov spokojen, i když dal gól. Predators si příchodem ruské hvězdy získali u soupeřů ještě větší respekt, ovšem jak už to u 25letého rebela chodí, jeho návrat do NHL vzbudil protichůdné názory. Veterán Nicklas Lidström z Detroitu se dokonce nechal slyšet, že proběhl nečestně.



„Když chtěl Detroit v minulé sezoně podepsat Jevgenije Nabokova, musel ho napřed zařadit na listinu nechráněných hráčů. A odtud si ho vzali New York Islanders,“ připomněl kapitán Red Wings v rozhovoru pro list Sovětskij sport případ ruského gólmana, který se do NHL vrátil po působení v KHL stejně jako Radulov.

Způsob, jakým Predators ruského útočníka získal po čtyřech letech zpátky, považuje Lidström za nečestný.

„Není to fér. Zvlášť, když si uvědomíte, že už dávno proběhla uzávěrka přestupů a nikdo nemůže na soupisku přidávat nové hráče. Ale Nashville...prosím. No, záleží na rozhodnutí ligy,“ prohlásil sedminásobný držitel Norris Trophy pro nejlepšího zadáka NHL.

Veterán dvaceti sezon v zámořské lize si není jistý, zda Radulov bude v NHL pokračovat i příští sezonu.

„Slyšel jsem o něm spoustu protichůdných názorů. Jedním z nich je ten, že má i nadále smlouvu s klubem KHL... Myslím, že chce pokračovat v NHL. Ale co je skutečnost a jak to všechno dopadne, se můžeme jen domnívat. A kdoví, co nastane, jestli NHL vyhlásí výluku,“ připomněl Lidström.

Pokud by Radulov v zámoří strávil celou sezonu, je schopen nasázet klidně 40 gólů. Tak praví odhady, s nimiž souhlasí i ostřílený bek Detroitu.

„Myslím, že do týmu dobře zapadne. Má obrovský potenciál, Nashville příchodem Radulova hodně posílil útok. Čtyři roky byl pryč, ale vrátil se ještě lepší, vyzrál. Je schopen nasbírat klidně 70 až 90 bodů,“ uzavřel švédský obránce.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud