Pavel Bárta
2. července 2012 • 10:50

Lavinu drží Parise a Suter, nabídky má podle agenta i Jágr

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedno velké nic. Neděle 1.července, kdy se otevřel trh s volnými hráči, nepřinesla bombastické výměny ani velká překvapení. Nové smlouvy podepisovali víceméně náhradníci, řadoví hráči a taky bitkaři. Z Čechů už má jistotu obránce Filip Kuba, ostatní včetně Jaromíra Jágra dál čekají. Ani žádná superstar se na řadu nedostala, exkluzivní zboží zůstalo na skladě. Zach Parise a Ryan Suter jsou taky pořád k mání, právě oni brzdí spuštění obřího domina. Lavina se strhne až ve chvíli, kdy se dva nejdražší hráči na trhu s někým dohodnou.



Zdánlivý klid ovšem zase tolik nepřekvapil. Dostali tolik nabídek, že si vzali čas na rozmyšlenou. O Pariseho projevila zájem snad polovina klubů NHL.

Z Detroitu za ním dokonce vyslali zvláštní delegaci, po prvním dnu zůstaly mezi favority údajně čtyři celky včetně New Jersey, jemuž 27letý útočník dělá kapitána. Dalšími byly Pittsburgh, Philadelphia a Minnesota, odkud pochází.

Sutera oslovily mimo jiné Detroit, Minnesota, Philadelphia, Pittsburgh a Chicago. Ve hře se udržel i jeho dosavadní tým Nashville.

„Připravili jsme nabídku, abychom si ho udrželi,“ prozradil generální manažer David Poile. Ale pozdě v noci už to spíš vypadalo, že se 27letý bek dohodne s Red Wings.

I za ním se totiž vydala na farmu do Wisconsinu skupina vyjednavačů Detroitu, mezi nimi bývalý skvělý zadák Chris Chelios. „Náborové eso Red Wings. Ve Wisconsinu hrál, zná jeho strýce (někdejší obránce Gary Suter) a…je to prostě Cheli,“ tweetoval Nick Cotsonika na webu Yahoo! Sports.

Nejštědřejší nabídku prý předložila Philadelphia, přičemž v případě Sutera a taky Pariseho se mluví o celkové částce nad 100 milionů dolarů (2 miliardy korun!) za smlouvy na nejméně deset let pro každého z nich. Na druhou stranu, peníze nebudou při rozhodování jediným kritériem.

Do toho začal Columbus vyjednávat o výměně kapitána Ricka Nashe, který už během sezony prohlásil, že chce změnit tým, rušno bylo kolem Bobbyho Ryana z Anaheimu. Ale rovněž bez rozuzlení.

Dosud nepodepsal ani Shane Doan z Phoenixu, na trh se vypravil i další veterán Martin Brodeur. O brankáře finalistů Stanley Cupu z New Jersey se vedle Devils ucházelo Chicago, Toronto a Florida, s níž vyjednával taky Roberto Luongo z Vancouveru.

Kde skončí Jaromír Jágr? Občas probleskla zvěst o týmech jako Montreal, Edmonton, zároveň se čekalo, co provede Philadelphia. Podle toho by se mohl odvíjet další osud čísla 68.

„Jeho agent potvrdil, že vyslechl nabídky jiných týmů než Flyers,“ objevovala se opakovaně zpráva na zvláštním účtu JagrWatch2012 založeném na Twitteru. Nejdříve se zdálo, že aktivita klesá, pak ale přišel se svým vyjádřením agent Petr Svoboda.

"Na stole máme 21 nabídek," řekl zámořskému serveru csnphilly.com hráčův agent. "S rozhodnutím ale nespěcháme, máme plno času," dodal.

Na uzavření kontraktu čekal rovněž Jiří Hudler. I v jeho případě hodně záleželo, koho získá a jak na trhu volných agentu pochodí Detroit, kde prožil svoji dosud nejlepší sezonu. Až poté by se mohl strhnout opravdový cvrkot.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud