Jakub Hlaváč
14. listopadu 2012 • 16:44

Začněte hrát! Hvězdný útočník Recchi vyzval k ukončení stávky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Válel na ledě, byl jedním z nich. Z hvězdných hokejistů. Skvělý útočník Mark Recchi před dvěma lety ukončil kariéru, ale svým následovníkům jasně radí: „Ukončete stávku!“ Hráči si podle něj dělají svou situaci horší a horší.



Mezi mantinely budil respekt svou přesnou střelou, teď na suchu svými zkušenostmi. Když Mark Recchi promluví, není radno jeho názory rychle odsuzovat. Přeci jen trojnásobný vítěz Stanley Cupu není úplně každý…

Čtyřiačtyřicetiletý majitel zlaté medaile z MS roku 1997 nabídl svůj pohled na vývoj výluky NHL. „Můj názor je takový, že čím déle se bude vše protahovat, tím horší nabídka pro hráče přijde,“ řekl v rozhovoru pro The Boston Globe.

Sám má vlastnický poddíl v týmu Kamloops Blazers ve WHL. „Jako majitel vidím problém z obou stran. Čím déle se nebude hrát, tím méně se stihne zápasů, tím méně zaplatí sponzoři peněz a pro všechny zúčastněné to bude nešťastné,“ tvrdil.

Následně vzpomenul, jak byl sám za barikádou stávkujících. Sezony 1994/95 a 2004/05 se kvůli tomu rušily.

„Naposledy jsme si mysleli, jak nám platové stropy ublíží a přijdeme o peníze. Nic takového se nestalo. Pokud bude tento byznys fungovat, tak si manažeři vždy najdou cestu, jak své hvězdy zaplatit,“ prohlásil.

Nakonec dodal jasné doporučení: „Podepište poslední návrh na deset let a nebudete muset stejné problémy zase řešit za pět šest roků. Peníze tu budou vždycky,“ zakončil svůj rozhovor.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud