Jakub Hlaváč
13. listopadu 2012 • 12:26

Výlukou frustrovaný Crosby: Majitelé klubů se ničeho nevzdali!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Štve ho nicnedělání, nekonečné trénování. Hvězdný hokejista Sidney Crosby se vyjádřil ke stále se protahující výluce NHL. „Je to frustrující, už nemám ani chuť se ptát, co je nového,“ přiznal. Navezl se do šéfů ligy, ti prý neudělají jediný ústupek, který by dohodu přiblížil.



Unavuje to víc než posilování, než hraní zápasů. Nekonečná jednání, která k ničemu nevedou. Spor mezi hráčskou asociací a vedením NHL už štve fanoušky, hráče i majitele naprosto nesnesitelně. Naposledy o tom promluvil kapitán Penguins Sidney Crosby pro Pittsburgh Post-Gazette.

„Je to jednostranné rokování. Nevím, čeho se majitelé do této chvíle vzdali, kde ustoupili,“ zlobil se. „Snaží se vzít si všechna smluvní práva na svou stranu,“ pokračoval.

Pořád se připravuje na sezonu, která možná nezačne, pořád doufá v její byť opožděný start. Ale stagnující rozhovory mezi znesvářenými stranami pětadvacetiletou hvězdu pořádně dopalují, ničí, iritují.

„Chtěl bych se zeptat, proč chceme něco měnit? Máme nejsoutěživější ligu na světě a chceme ji změnit? Proč upravovat podepisování smluv a fungování jednotlivých klubů?“ řečnicky se tázal. Majitelé mu odpoví jednoduše – současný stav věcí nám prostě nevyhovuje.

A budou tak odpovídat pořád dokola, dokud hráčská asociace nepřistoupí na omezení hráčských práv. „Pořád posloucháme stejné věci, každý mítink. Čekám, až přijdou s něčím novým. Jsme v bodu, kdy se nechcete ptát na novinky, protože odpověď je stejná jako před týdnem,“ lamentoval Crosby.

Zda má věřit, že se odehraje alespoň zkrácený ročník, si není jistý. Navzdory tomu, že se stále věci mohou dát do pohybu velmi rychle, finální jednání by pak byla otázkou dní. Stále se dá podstatná část základní části zachránit.

„Chci být optimista, ale v tuhle chvíli to není zrovna jednoduché. Připadám si jako na horské dráze. Vůbec nevím, co se stane,“ uzavřel rozhovor olympijský vítěz z Vancouveru 2010.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud