Jakub Hlaváč
27. listopadu 2012 • 10:10

Už pomalu nevěří. Bertuzzi považuje sezonu NHL za ztracenou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ztrácí naději. Sezona NHL 2012/13 je odsouzena k vyškrtnutí z dějin, žádná nebude. Alespoň si to myslí hokejista Todd Bertuzzi, útočník Detroitu. K depresivním myšlenkám ho vedou stále stagnující jednání o nové kolektivní smlouvě.



Šel si zamakat, vylepšit kondici, ale tenhle trénink absolvoval spíše ze setrvačnosti. Todd Bertuzzi ani nevěří, že by mu k něčemu byl. Je smířený s tím, že si do dalšího podzimu hokej dost možná nezahraje, tedy ne pod hlavičkou NHL.


„Nejsem příliš optimistický, vidím to na ztracený rok,“ povzdychl si před reportéry deníku Detroit Free Press. „Myslím, že majitelé jsou ve svých názorech silní. Zakotvili nohy v písku a neustoupí. Moc dobře vědí, co chtějí,“ prohlásil.

Sedmatřicetiletý forvard si moc dobře uvědomuje, jak celá kauza působí na veřejnost – otravuje ji. Fanoušci už nestojí na ničí straně, už jsou zkrátka znechucení celkovým děním. Pořád slyší ty samé zprávy, jednání se od září pohnula maximálně směrem do beznaděje.
„Bude trvat roky, než se dostaneme zpět na současné zisky. Lidé jsou naštvaní, už výluku jen tak nepřejdou a nevrátí se. Vůbec se nedivím divákům, že se dostávají do fáze, kdy už je NHL přestává zajímat úplně. Kdo by jim to mohl vyčítat? Je to frustrující,“ dodal někdejší kanadský reprezentant.

Jeho slova jsou, bohužel, pravdivá.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud