Jakub Hlaváč
30. listopadu 2012 • 16:06

Majitelé jsou tvrdohlaví, zlobí se útočník Magnitogorsku Malkin

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci NHL jsou na mrtvici, soutěž drtí výluka. A drtit bude. Jednání mezi hráči a odbory váznou, dohoda se neblíží. Do toho musí hokeje chtiví diváci poslouchat, jak se jejich milované hvězdy tetelí nad angažmá v Rusku. Jako například Jevgenij Malkin, tomu zámoří zjevně nechybí.



Ptali se ho, jestli se mu stýská po NHL. Deníku Russia Today odpověděl suše – NE. Tohle musí fanoušky Pittsburghu zamrzet. Jejich miláček jim vzkazuje, že pro dohodu s vlastníky klubů nic dělat nebude. Žije si v pohodě doma, v Magnitogorsku.

„Jsem tady maximálně šťastný,“ prohlásil v rozhovoru pro webové stránky sovsport.ru. „Máme skvělý tým. Hodně vyhráváme. A já mám dobrou formu, spoustu času na ledě,“ gratuloval si.

Zároveň však vysvětlil, proč výluka nekončí. „Musíme si uvědomit, že každé to jedno procento znamená miliony dolarů. Majitelé klubů mě překvapují. Všichni jsou miliardáři a hokej pro ně není hlavní byznys. Tak proč se s námi dohadují? Pro nás je sport jediné živobytí,“ prohlásil.

Jevgenij Malkin čeká na start NHl marněFoto ČTK/AP

Člověk by si myslel, že živobytí to není špatné i bez toho jednoho procenta. Ale Malkinovi se netřeba divit, že se ho nechce vzdát. V Rusku se má více než dobře. „Mám skvělou smlouvu s Magnitogorskem, je to pro mě jednoduché. Ale spousta kluků sedí bez peněz,“ uvědomoval si.

Zdaleka ne všichni hokejisté totiž najdou na starém kontinentu práci. Ti, kteří nejsou skutečnými hvězdami, se klubům ani trochu nevyplatí. Výše pojistek je závratná.

„My ale musíme myslet na rodiny, potřebujeme férovou smlouvu s NHL,“ říkal Malkin, proč odbory neustoupí. „Vím, že majitelé klubů jsou většinou skvělí chlapi. Ale neměli by být tak tvrdohlaví a hádat se s námi o jednotlivá procenta,“ dodal.

Možná by ze své tvrdohlavosti mohli ustoupit i hráči. Jinak budou někteří z nich pořád sedět bez práce. A fanoušci bez hokeje. Nuda.

Jevgenij Malkin zařídil výhru Magnitogorsku nad Lvem Praha třemi body
Jevgenij Malkin zařídil výhru Magnitogorsku nad Lvem Praha třemi body

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud