18. února 2013 • 12:43

V Dallasu řádili nováčci! Stars zničil Begin, trefil se po třech letech

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ztracené dvougólové vedení ve třetí třetině, herní nedůslednost a odfláknutá hra před vlastní bránou. To byly důvody dnešní prohry Dallasu s Calgary. Ale přesto se na ztraceném utkání Stars 4:3 dá najít jedno pozitivum, když totiž zklamou hlavní ofenzivní zbraně, třetí a čtvrtý útok texasanů je schopen zaskočit. Přesně tak to předvedl dnes v noci.



Antoine Roussel, Ryan Garbutt a Reilly Smith. To je trio, které v noci překonalo brankáře Flames Joeyho MacDonalda. Že vám ty jména nic neříkají? Nejde se divit. První dvojice ještě v loňské sezoně mydlila nižší AHL a ani nikdy neprošla draftem a třetí jmenovaný naposledy bojoval v univerzitní soutěži. Dohromady nepobírají ani polovinu platu, jaký má Jaromír Jágr.

Ale pro celý tým je dobré vědět, že když se ofenzivní mašina v čele s Jágrem, Bennem a Erikssonem zastaví, objeví se někdo další, kdo může pozvednout střelecké žezlo. Druhá dvacetiminutovka, ve které vstřelil domácí tým všechny branky, byla asi tou nejlepší v podání Stars v letošní sezoně. Brankáře MacDonalda prověřili 22 pokusy.

"Je skvělé, že se našim mladým klukům daří trefovat do brány. Je vidět, že už pořádně nabírají sebevědomí," chválil mladou krev kapitán Dallasu Brenden Morrow pro nhl.com.

A střelec Reilly Smith hned objasnil, v čem je střelecké kouzlo brusičů ze třetí a čtvrté řady. "Dneska jsme hodně jezdili do brány a měli štěstí na odrazy. Je dobře, že dokážeme našemu týmu přispět i takhle," měl ze své trefy radost jedenadvacetiletý Kanaďan.

VIDEO: Smith a jeho druhá trefa v NHL.

Přesto to ale vypadá, že Calgary nebude pro tým Stars zrovna oblíbený soupeř. Během dvou utkání v minulém týdnu nasypal kanadský tým do klece svého soka jedenáct puků. "Hlavně po tom vydřeném vítězství ve Vancouveru jsou tohle pro nás dva ztracené body," vyprávěl už poněkud sklesleji Smith.

A kdo se vlastně trefil na straně Calgary? Kromě střelce Mikea Cammalleriho každý z hráčů Flames slavil premiérovou trefu v ročníku. Rozhodující gól dal třiačtyřicetiletý veterán Steve Begin, který slavil gól v NHL po třech letech.

"Dneska nám klaply všechny detaily, hlavně ten comeback ve třetí třetině byl famózní," culil se hráč, který draftem prošel před sedmnácti lety a má na svém kontě v NHL 496 zápasů.

VIDEO: Takhle rozhodl Begin.

Dallas - Calgary 3:4 (0:1, 3:0, 0:3)
Branky: 22. Roussel (Eakin, Ryder), 23. Smith (Roy, Eriksson), 36. Garbutt (Robidas) - 9. Cammalleri (Tanguay, Wideman), 42. Horák (Bouwmeester, Červenka), 43. Stajan (Stempniak, Glencross), 51. Begin (Butler, Comeau). Vyloučení: 6:4, navíc Garbutt - Begin 5 minut. Využití: 0:1. Střely na branku: 30:26. Diváci: 17.340.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud