25. února 2013 • 11:01

Malkin vynechá po tvrdém nárazu do hlavy další tři zápasy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejový útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin utrpěl otřes mozku a krátkodobou ztrátu paměti. Nejužitečnější hráč minulé sezony NHL bude po tvrdém nárazu hlavou do mantinelu muset vynechat nejméně příští tři zápasy svého týmu s Floridou, Carolinou a Montrealem.



Vítěz kanadského bodování minulého ročníku Malkin se zranil ve třetí třetině pátečního duelu s Floridou. Po kolizi s obráncem Panthers Erikem Gudbransonem spadl na záda a tvrdě narazil do mantinelu za brankou. Po krátkém ošetření přímo na ploše se dokázal postavit na nohy a odjel do šaten.

"Po nárazu trpěl krátkodobou ztrátou paměti a byl diagnostikován otřes mozku. Jiné symptomy neměl. Teď už se cítí lépe a paměť se mu vrací," řekl pro klubový web trenér Pittsburghu Dan Bylsma. Současně vyloučil, že by ruský kanonýr trpěl bolestmi hlavy či dezorientací, jak spekulovala zámořská média.

Malkin přišel už o nedělní duel s Tampou Bay. Pittsburgh velkou část uplynulých dvou sezon postrádal kvůli otřesu mozku další hvězdu Sidneyho Crosbyho.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud