25. února 2013 • 19:30

Jakub Voráček byl vyhlášen první hvězdou NHL uplynulého týdne

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Jakub Voráček z Philadelphie byl v NHL jmenován první hvězdou uplynulého týdne. Ve čtyřech zápasech zaznamenal 11 bodů za čtyři branky a sedm přihrávek. Spolu s ním vedení zámořské hokejové ligy ocenilo Stevena Stamkose z Tampy Bay a brankáře Bena Bishopa z Ottawy.



Třiadvacetiletý Voráček úspěšné období zahájil prvním čtyřbodovým vystoupením v kariéře, když kvartetem přihrávek přispěl k výhře Flyers 7:0 nad New Yorkem Islanders.

V dalším duelu si při výhře 6:5 nad Pittsburghem připsal první hattrick v NHL, jednu branku přidal proti Floridě (2:5) a týden zakončil třemi asistencemi proti Winnipegu (5:3).

V dosavadním průběhu zkrácené sezony má Voráček po dvaceti zápasech na kontě sedm branek a 15 přihrávek. Se ziskem 22 bodů je tak nejlepším hráčem Flyers.

Stamkos v uplynulém týdnu dal po brance v každém ze čtyř zápasů a se ziskem osmi bodů se vyhoupl do čela kanadského bodování NHL. Na prvním místě pořadí má útočník Tampy Bay 29 bodů (13+16).

Bishop v hodnoceném období odchytal tři zápasy a ve všech pomohl Ottawě k vítězství. Týden zakončil s průměrem 2,03 obdržené branky na zápas a úspěšností zásahů 93,1 procenta.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud