Zdeněk Janda
24. února 2013 • 14:15

Hokejový bombarďák Voráček se diví: Sám nevím, čím to je...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je k neudržení! I když útočník Jakub Voráček ještě před utkáním s Winnipegem říkal, že takové ďábelské bodové tempo nemůže udržet, tak opak je pravdou. Jets zničil při výhře 5:3 dalšími třemi asistencemi a za posledních pět zápasů ukořistil už 12 bodů (4+8)! „Sám ani nevím, proč se mi tak daří. Ale je pravda, že mám větší klid na hokejce, oproti loňsku jsem zase zkušenější,“ snaží se v rozhovoru pro Nedělní Sport najít vysvětlení.



Pro Sport promluvil ještě před zápasem s Winnipegem zrovna v době, kdy byl na večeři s Ondřejem Pavelcem, gólmanem Jets. A Voráček na něj halekal. „Hele, uvidíš, zítra ti dám gól!“ To se mu sice nepovedlo, ale na vítězství se podílel třemi asistencemi.

Voráček tak pokračoval ve svém galapředstavení, bodoval už pětkrát v řadě. A je to on, kdo táhne Philadelphii po bídném vstupu do sezony k lepším výsledkům. Ze čtyř utkání mají Flyers tři výhry.

„A doufám, že to takhle bude pokračovat. V úvodu sezony jsme doplatili na náročný los, hráli jsme spoustu těžkých zápasů venku,“ říká Voráček.

23letý útočník je momentálně nejproduktivnějším českým hráčem v NHL, vyšvihnul se i do elitní desítky bodování celé NHL. Prožívá zatím životní sezonu a dokazuje, že se v zámoří zlepšuje každým rokem.

„Je hezké být takhle nahoře ve statistikách, ale nějak to neprožívám. Snažím se hrát tak, abych pomáhal co nejvíc týmu. A vím, že pokud se bude dařit mužstvu, i nějaké moje body přijdou,“ komentuje to s nadhledem.

Ve Philadelphii se musí obejít bez Jaromíra Jágra, který se uspal Dallasu. „Takový hráč se nedá nahradit, ale nemá cenu žít z minulosti. Teď už se musíme koukat jenom na tuto sezonu,“ říká mistr světa z Německa z roku 2010. I bez Jágrových legrácek mu to však jde náramně...

Voráček v posledních pěti zápasech

Montreal- Philadelphia           0+1
NY Islanders-Philadelphia     0+4
Pittsburgh-Philadelphia          3+0
Philadelphia-Florida   1+0
Philadelphia.Winnipeg           0+3

Obsáhlý rozhovor s Jakubem Voráčkem čtěte v Nedělním Sportu!

Český útočník Jakub Voráček je v poslední době v NHL k neudržení
Český útočník Jakub Voráček je v poslední době v NHL k neudržení

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud