3. dubna 2013 • 09:06

Kdo je ten malý chlapec vedle Jágra? Přece jeho nový spoluhráč Lucic

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Dallasu prohlásil brankář Kari Lehtonen, že je Jágr jako evropský Gretzky, v Bostonu se na českou hvězdu asi nejvíce těší silák Milan Lucic. Hned po včerejší výměně začala po internetu běhat společná fotka této dvojice z roku 1998, kde Jágra zdobí kadeře až na ramena a Lucicovi je teprve deset let. „Kdybyste mi tenkrát řekli, že si spolu jednou zahrajeme, tak bych tomu nevěřil,“ je nadšená současná opora Bruins.



Malý chlapeček se srbskými předky mezitím vyrostl a teď jeho metráková a skoro dvoumetrová postava děsí celou soutěž. Lucic patří k předním power-forwardům ligy a jeho útok s Davidem Krejčím a Nathanem Hortonem je výstavní skříní předposledního vítěze Stanley Cupu. Přesto se mluví o tom, že by Jágr mohl Hortona na křídle nahradit a čtyřiadvacetiletý Lucic by byl určitě pro.

Milan Lucic se vyfotil jako malý chlapec s Jaromírem Jágrem.Foto Twitter / James Duthie

„Jágr to pořád umí. Bude to skvělé se od něj učit, máme radost, že je členem našeho týmu. Hlavně tady není od toho, aby nás zachraňoval, chceme aby náš tým správně doplnil,“ řekl Lucic v rozhovoru pro klubové stránky a připomněl, že Bruins měli i bez českého útočníka velmi silnou sestavu.

A jak vlastně vznikla 15 let stará fotografie? Strýcem Milana Lucice je totiž Dan Kesa, bývalý forvard Penguins, který s Jágrem kdysi za Pittsburgh hrával. „Když kdysi Pittsburgh hrál ve Vancouveru, kde jsem vyrostl, měl jsem možnost jít se strejdou do šatny. Bylo to něco úžasného potkat tam Jágra,“ rozplývá se i po letech vzpomínání.

A pohádka pro Lucice dál pokračuje.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud