František Suchan
2. dubna 2013 • 22:22

Jágr v Bostonu s Chárou a Krejčím? To má konečně šmrnc!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně. Spojení Jaromír Jágr a NHL zase začne bavit i někoho jiného než pár texaských nadšenců. Výměna do Bostonu dává zámořskému působení české legendy zase šmrnc a důvod, proč v noci rozespale civět na obrazovku v očekávání, co ten náš Jarda zase předvede. Já se obrovsky těším. Co vy?



Přiznejte, vstávali jste doteď pravidelně, abyste si někdy uprostřed noci, zpravidla kolem čtvrté ranní, vychutnali totálně nudné partie šedivého Dallasu? Asi ne.

Jágr dá gól, dalších padesát sedm šancí, co připraví dřevěným spoluhráčům, skončí v zapomnění, a jinak to bude jen o nahazování a srážení se bezejmenných pracantů před vesměs tichými tribunami.

Já tedy při zápasech Stars trpěl. Jágr nejágr, tahle štace českého génia mě nebavila. A i když mě kolega, který byl dvakrát přímo v Dallasu, vytrvale přesvědčoval o opaku, měl jsem dojem, že ani samotného Jaromíra to v Texasu přes veškerou profesionální přívětivost k zaměstnavateli moc nevzrušovalo.

Jedna věc je čas strávený na ledě, důvěra trenéra a osobní statistiky. Ty měl teď mnohem lepší než minulou sezonu ve Philadelphii. Na svůj věk fantastické. Ale stejně jsem měl dojem, že ho život v prazvláštním týmu tolik nebavil, nenaplňoval ho radostí z hokeje.

Rázem je ale všechno jinak. Alou ze stínu do ostrého světla… Dres Bruins bude číslu 68 náramně slušet po všech stránkách.

Jen si to vezměte: Jágr právě přišel do klubu, který už pěkných pár let prokazuje naprostou dokonalost v tom, jak pracuje se svými mladými hráči a šikovně je doplňuje schopnými veterány. Před dvěma lety tu ke Stanley Cupu pomáhal Mark Recchi, teď ho jeho dávný spoluhráč z Pittsburghu může napodobit. Soupisce nechybí žádná složka a šlape výtečně.

Jenom představa, jak si to teď na přesilovkách božský Jarda hodí s géniem z vyšší myšlenkové ligy Davidem Krejčím, uvádí k pomlaskávání nejen hokejového fajnšmekra, ale možná i samotného Jágra. Zase si bude mít s kým příhrát!

Fakt, že mu záda bude jistit Zdeno Chára, to je čistá bomba. Senzační spojení.

Navíc, Boston je jedním z nejklasičtějších celků NHL s obrovským zájmem fanoušků. Jágrovi se dostane zasloužené pozornosti.

Zápasy s Montrealem či Pittsburghem? Páni, to bude slast.

A hlavně – trenér Calude Julien je podle všeho zatraceně chytrý chlap, který svému řemeslu rozumí. Jágrovi najde místo, které mu bude perfektně vyhovovat.

Ne, česká legenda nebude hlavní postavou mužstva jako doteď v Dallasu. Ale copak to má zapotřebí? On během uplynulých dvou měsíců všechny zas a znova utvrdil, jak je fenomenální, jenže z týmového hlediska to nemělo valného smyslu. Zůstal nepochopený. Momentálně je z něj podstatný dílek supersilné mozaiky. To znamená mnohem víc.

Jágrovi začíná třetí fáze rozlítané sezony, šanci v podobě místa u Bruins si zasloužil. Tolik gólů už asi nenastřílí, ale zato možná přiveze v létě ukázat Stanley Cup. A třeba konečně zase i rozpustile zasalutuje…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud