9. dubna 2013 • 22:00

Frolík je pro nás strašně moc důležitý, zní z Chicaga

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během výluky zářil Michael Frolík v Chomutově a byl lídrem extraligového nováčka. Takže když na začátku ledna ohásila NHL opožděný start a šikovný útočník odcházel do Ameriky se skvělou formou. Jenže Chomutov není Chicago a talent českého útočného esa nemá v nabité soupisce Blackhawks mnoho prostoru. Frolík ale nic nevzdává a bere roli, jaká mu je zrovna přidělena. A slaví úspěch. "Na ledě i mimo něj patří mezi největší pracanty," chváli svého spoluhráče hvězda týmu Patrick Kane.



Chicago Blackhawks se v neděli stali prvním týmem, který si letos zajistil účast v bojích o Stanley Cup. Základem k tomuto úspěchu byl skvělý start do sezony, tým ze státu Illinois neprohrál v úvodních 24 duelech a neohroženě zdrtil každého soupeře.

Důležitým aspektem úspěchu ale bylo dobré hráčské rozložení a stabilní výkony všech čtyř útoků. A když to nějaké lajně nešlo? Zalepilo se to Frolíkem. "Frolik je pro nás obrovsky užitečný, jeho všestrannost a schopnost hrát kdekoliv ho potřebujeme, je pro tým velice důležitá," chválil desítku draftu z roku 2006 trenér Joel Quenneville v rozhovoru pro suntimes.com.

Však si schválně prohlédněte, jak kladenský rodák cestoval v průběhu roku sestavou. Začínal jako pravé křídlo čtvrtého útoku, pokračoval o útok výše místo zraněného Davea Bollanda. Pak se přesunul do elitní formace místo dalšího maroda, Mariána Hossy a hned poté zaujal místo na levém křídle druhé formace s Davem Bollandem a Patrickem Kanem. Ale český forvard si nestěžuje.

"Myslím, že pro mě je to hýbání sestavou dobré. Můžu hrát na obou stranách a naučit se nové věci. Je to šance hrát ve skvělém týmu a já jí nechci pustit," má Frolík jasno. Hokejisty Chicaga zatím dokázalo v letošním ročníku porazit jen pět mužstev a útok na Stanley Cup se v kabině vítězů z roku 2010 očekává.

Střílení branek, kterým vynikal jako hráč Chomutova, zatím ale letos v dresu tradičního klubu nepředvádí. Gól vstřelil v zápase číslo jedna a na další úspěch musel čekat 27 zápasů, ale znovu dokázal, že má koučovu důvěru. Joel Quenneville se nebál nasadit české křídlo rovnou do prvního útoku. "A s Toewsem a Saadem mu to sedlo skvěle, parádně do útoku zapadl," skládal Frolíkovi poklony Kane poté, co se český reprezentant dvakrát trefil do sítě Los Angeles.

Je zkrátka úplně jedno, kde se objeví, Frolík nikdy nezklame. Proto si ho v Chicagu tak cení.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud