15. května 2013 • 06:43

Vokoun dál září, vychytal Ottawu a stal se druhou hvězdou utkání

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Český hokejový brankář Tomáš Vokoun dostal důvěru v prvním utkání druhého kola bitev o Stanley Cup a bohatě ji splatil. Šestatřiceti zákroky vymazal hokejisty Ottawy Senators, inkasoval jen jednou a po výhře 4:1 byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Tou první byl ruský útočník Jevgenij Malkin, který v utkání jednu branku vstřelil a na další nahrál.



"Snažili se stejně jako Islanders hodně střílet. Ale nejde o to, kolik pokusů měli. Záleží, jak jsou ty střely nebezpečné. A oni měli hodně střel z větší vzdálenosti, navíc mi pomáhali i spoluhráči, kteří obětavě blokovali jejich rány,“ komentoval Vokoun střeleckou převahu soupeře 36:30.

VIDEO: Malkin rozhodl první duel

Jedinou branku inkasoval karlovarský rodák v páté minutě, kdy neměl pod kontrolou nahození puku z rohu kluziště a důrazný Colin Greening vyrovnal na 1:1. V dalším průběhu už ale skórovali jenom Penguins, kterým k prvnímu bodu v sérii pomohly výkony speciálních formacích. Nejlepší tým Východní konference vstřelil dva góly v přesilových hrách, jeden přidal i v oslabení.

Český gólman vyzdvihl zejména trefu na 3:1. "Byl to velmi důležitý gól. Uklidňující. Před ním to bylo o jednu branku, stačila jedna chyba a začínalo se znova. Takhle jsme vedli větším rozdílem, nebyl na nás tlak a čekali jsme na své šance. Třetí třetinu jsme pak hráli velmi dobře, nabídli jsme jim sice nějaké přesilovky, ale měli jsme to už pod kontrolou,“ dodal Vokoun, který se do branky Pittsburghu dostal v předchozí sérii s Islanders za stavu 2:2 na zápasy. A od toho okamžiku jeden z aspirantů na zisk Stanleyova poháru v play off vítězí.

San Jose bez Havláta první zápas prohrálo

Do semifinále Západní konference vstoupilo lépe Los Angeles, které doma porazilo San Jose 2:0. Hlavními strůjcem prvního bodu v sérii byl brankář Jonathan Quick, nejužitečnější hráč loňského play off, který zneškodnil 35 střel soupeře. O branky se postarali Mike Richards se Slávou Vojnovem. V dresu hostí nenastoupil do utkání kvůli zranění Martin Havlát.

VIDEO: Vojnov vstřelil vítězný gól

2. kolo play off NHL:

Východní konference:

Pittsburgh - Ottawa 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: 3. Martin, 13. Malkin, 39. Kunitz, 52. Dupuis - 5. Greening. Brankář Tomáš Vokoun odchytal za Pittsburgh celé utkání, inkasoval jeden gól z 36 střel a úspěšnost zásahů měl 97,22 procenta. Střely na branku: 30:36. Diváci: 18.621. Stav série: 1:0.

Západní konference:

Los Angeles - San Jose 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: 20. Vojnov, 33. Richards. Střely na branku: 20:35. Diváci: 18.118. Stav série: 1:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud