3. června 2013 • 09:55

Trenér se postavil za Vokouna: Prohra není důvod ke změně gólmana

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve chvíli, kdy Tomáš Vokoun v prvním finále Východní konference inkasoval třetí branku, kamera hned zaměřila jeho brankářského kolegu Marca-Andre Fleuryho na střídačce. Vystřídá Kanaďan pro druhý duel Bostonu s Pittsburghem svého českého kolegu v brankovišti? "Prohra v zápase automaticky neznamená, že chystáme změnu v bráně," řekl v neděli trenér Penguins Dan Bylsma.



V sérii s Bostonem zažívá nejlepší tým Východní konference něco, co v letošních vyřazovacích bojích ještě neokusil. Prohrává. V prvním kole dokázali houževnatí Islanders sérii srovnat, v kole druhém od začátku Pittsburgh ukazoval, kdo je na ledě pánem a v sérii vedl od prvního zápasu. Teď Pens poprvé prohrávají.

Hned se samozřejmě řeší brankářská situace. Ale pravděpodobně trochu zbytečně. Góly, které inkasoval Tomáš Vokoun nešly na jeho vrub a kdyby za zády protějška Tuukky Raska skončila jedna ze tří střel, která v průběhu utkání číslo jedna orazítkovala tyč, zápas by se také vyvíjel jinak. Za českého brankáře se postavil i trenér Bylsma.

"Tomáš odehrál podle mě zápas velmi dobře. Připsal si několik důležitých zákroků a podržel nás," hájil muže s maskou dvaačtyřicetiletý trenér.

Vokoun prohrál teprve svůj druhý zápas v letošním play off a i když inkasoval tři branky, stále je čtvrtý v průměru branek na zápas (1,98) a třetí v procentuální úspěšnosti (93,7%).

Druhý zápas, který je na plánu v noci na úterý od 2:00 SEČ by tedy znovu měl být soubojem Tomáše Vokouna s ofenzivou Bruins.

Zápas Pittsburgh - Boston sledujte ONLINE zde:

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 6. • 02:00
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
1:6
ONLINE
4. června
02:00
Boston Bruins
Boston Bruins
Góly

Domácí: 19:27. Sutter

Hosté: 00:28. Marchand, 14:37. Horton, 16:31. Krejčí, 19:52. Marchand, 40:27. Bergeron, 58:36. Boychuk

Sestavy

Domácí: Vokoun (17. Fleury) – Martin, Orpik, Eaton, Letang, Niskanen, Murray – Dupuis, Crosby, Kunitz – Neal, Malkin, Iginla – Kennedy, Sutter, Cooke – Adams, Jokinen, Morrow

Hosté: Rask (Khudobin) – Seidenberg, Chára, Boychuk, Ference, McQuaid, Krug – Horton, Krejčí, Lucic – Jágr, Bergeron, Marchand – Seguin, Kelly, Peverley – Thorton, Campbell, Paille

Rozhodčí

O'Halloran, McCauley – Murray, Morin

Stadion

Hokejisté Bostonu poslali v úvodním utkání finále Východní konference tři puky za záda Tomáše Vokouna.
Hokejisté Bostonu poslali v úvodním utkání finále Východní konference tři puky za záda Tomáše Vokouna.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud