11. června 2013 • 12:00

Frolíka čeká bitva s idolem Jágrem i bývalým spoluhráčem Krejčím

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Široké zastoupení českých a slovenských hokejistů se chystá ve finále Stanley Cupu. Nepůjde ale jen o boje hráčů se stejnými pasy, ale také o souboje mezi kamarády. Marián Hossa hrával se Zdenem Chárou za Ottawu, Michael Frolík zase v juniorech Kladna válel s Davidem Krejčím a Jaromír Jágr byl jeho vzorem. "I když už mu není třicet je stále vynikající, budeme si na něj muset dávat velký pozor," řekl útočník Chicaga.



Na začátek trocha retrospektivy. Když Jágr ve svých šestnácti letech pomalu začínal vzbuzovat pozornost hokejových odborníků, Frolík teprve testoval plíny. Když byl český hokejista v roce 1990 jako číslo 5 draftovaný Pittsburghem, jeho malá kladenská kopie už stála na bruslích. Když se rychle poté stal Jágr dvojnásobným vítězem Stanley Cupu, plakáty českého hokejisty se do klučičích pokojů v Kladně dávaly místo tapet.

"Jasně, že jsem ho v pokoji měl i já. Už když jsem byl malý, byl u nás velká hvězda," potvrzoval Frolík.

Talentem a pílí se i Frolík později vypracoval v profesionálního hokejistu a ne jen tak ledajakého. Díky své šikovnosti dostal brzy přezdívku "Baby Jagr" a když ho později v roce 2006 draftovala Florida, nastoupil do jejího přípravného kempu jak jinak než s číslem 68 na zádech. Teď jsou ale z kladenských rodáků soupeři v bitvě o legendární trofej.

"Ale je skvělé, že tak jako tak se Stanley Cup podívá do mého rodného města," těší Frolíka. Útočník Blackhawks by samozřejmě chtěl být tím, kdo se se stříbrným pohárem vrátí do Čech, ale tuší, že to nebude nic lehkého. V cestě stojí i dvojice hladových kamarádů v soupeřově dresu.

"Jágra samozřejmě znám a Krejčího ještě lépe. Hráli jsme spolu v juniorech v jednom útoku, takže jsme i dobří přátelé. Také ale vím, že je to velmi schopný hráč," varuje Frolík.

Teď se proti sobě utkají v bitvě o nejcennější hokejovou trofej světa. Kdo bude s nejslavnější hokejovou trofejí světa křepčit v Kladně? To bude jasné nejpozději 26. června.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud