24. června 2013 • 08:28

Kaberle v Montrealu skončil, Canadiens beka vyplatí ze smlouvy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dny pětatřicetiletého obránce Tomáše Kaberleho v dresu Montrealu jsou sečteny. Hokejový mistr světa z roku 2005, trojnásobný olympionik a vítěz Stanley Cupu z roku 2011 v letošním ročníku odehrál v dresu slavného klubu jen 10 ze 48 utkání a dalo se tedy čekat, že Montreal kladenského odchovance vykoupí ze smlouvy. Kaberle se tak stane nechráněným volným hráčem.



Kaberle načal svou kariéru v NHL v roce 1998 a ihned se usadil v základní sestavě Toronto Maple Leafs. Během dvanácti sezon odehrál v dresu Leafs 878 zápasů a připsal si 520 bodů, z toho 83 gólů. Tato bilance rodáka z Rakovníka řadí na druhé místo v historických tabulkách Toronto Maple Leafs, hned za legendárního Börje Salminga.

Český bek opustil kanadský klub v roce 2011, při trejdu putoval do Bostonu, se kterým sice rázem vyhrál Stanley Cup, ale zároveň se stal kočovníkem. Na další rok podepsal tříletý kontrakt na 12,75 milionu dolarů s Carolinou Hurricanes, ale v dresu, kde vyhrál před lety Stanley Cup jeho bratr František, se mu nedařilo a odehrál tam jen 29 utkání. Pak přišla výměna do Montrealu, kam putoval za Jaroslava Špačka.

V dresu třiadvacetinásobného vítěze Stanley Cupu Kaberle odehrál za dva roky 53 zápasů, připsal si 25 bodů a v poslední sezoně už jen paběrkoval a v play off nenaskočil vůbec. Teď bude čekat na nabídky od odstatních klubů NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud