24. června 2013 • 05:00

Trenér čeká od Jágra velký gól: Zaslouží si vyhrát Stanley Cup!

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na svou první branku v letošním play off čeká Jaromír Jágr už 55. den. Jedním z těch, kdo české hvězdě gólovou trefu úpěnlivě přejí, je i kouč Bostonu Claude Julien. „Snad to přijde teď, když to nejvíce potřebujeme,“ věří 53letý Kanaďan, jenž stojí na střídačce Bruins už šestou sezonu v řadě.



Boston dnes v noci (od 2:00 SEČ) čeká zápas o všechno. Ve finále prohrává s Chicagem 2:3 na zápasy a v případě další porážky má po sezoně. „To si dobře uvědomujeme. Všechno, nebo nic. Ale už jsme to zažili vícekrát, v této situaci se umíme pohybovat. Víme, že musíme vyhrát,“ ujišťuje Julien.

Vyhrát Stanley Cup by si kouč přál i kvůli Jágrovi. "Zaslouží si další Pohár, přeci jenom od té doby, co vyhrál ten poslední, už uplynul nějaký čas..." uvědomuje si.

Navzdory střeleckému trápení má česká legenda důvěru trenéra i nadále. Julien věří, že jeho velká chvíle teprve přijde. "Ono se stává, že když má někdo smůlu a nemůže se trefit, že hned ten další gól, který dá, je skutečně mimořádně významný. Doufám, že to teď bude platit i u Jaromíra. Přeju mu to. A přesně tohle i očekávám,“ vzkázal do Česka zkušený kouč.

Hru jednačtyřicetiletého veterána je nicméně Julien schopen ocenit i ve chvílích, kdy zrovna nepřináší gólový efekt. „Stále je nebezpečný, dokáže vytvářet šance spoluhráčům. A všichni v kabině víme, co už všechno v kariéře dokázal, jak dokáže jít příkladem," vyjmenovává Jágrův přínos pro mužstvo.

Celý rozhovor s Claudem Julienem čtěte v pondělním vydání deníku Sport!
Zdrcený Jaromír Jágr odmítl po prohře sdělit svoje pocity
Zdrcený Jaromír Jágr odmítl po prohře sdělit svoje pocity

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud