25. listopadu 2013 • 12:12

Roy, Steen, Hertl. Kdo zaujal v první čtvrtině sezony NHL?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtina 96. ročníku hokejové NHL je pomalu za námi a hokejový server NHL.com se na svých webových stránkách rozhodl pro menší rekapitulaci. Kdo překvapil, kdo zklamal, kdo zazářil? Ve výběru nechybí Patrick Roy, Jevgenij Malkin nebo hokejový ninja Tomáš Hertl.



Steen atakuje čelo bodování

Že budou body sbírat plnými hrstmi Alexandr Ovečkin nebo Sidney Crosby, s tím se tak nějak počítá. Ale že slušnou část první čtvrtiny sezony bude v čele kanadského bodování útočník St.Louis Blues, to nikdo čekat nemohl. Devětadvacetiletý Kanaďan bodoval třináctkrát v řadě a v sedmnácti z prvních osmnácti zápasů a táhl ofenzivu jednoho z černých koní soutěže. Syn slavného švédského hokejisty Thomase Steena zatím v jednom ročníku nasbíral nejvíce 51 bodů. Letos jich má 27 v prvních 22 zápasech.

VIDEO: Steen se letos moc často nemýlí

Joshe Hardinga nezastavila ani skleróza

Roky byl v lize považován za jednu z nejlepších brankářských dvojek a v Minnesotě čekal od roku 2005 na pořádnou šanci. V roce 2012 ale přišla horší starost, Hardingovi byla diagnostikována roztroušená skleróza. Se zákeřnou chorobou se ale popasoval skvěle, na začátku sezony využil zranění brankářské jedničky Wild Niklase Bäckströma a rázem patří k nejlepším brankářům soutěže. V 19 zápasech jen třikrát prohrál v základní hrací době a procentuální úspěšnost 1,48 ho řadí na druhé místo v lize.

Efekt Patricka Roye

Jeho zápal, nasazení a nasbírané zkušenosti dokázaly posunout mužstvo Colorada ze dna soutěže až na přesně opačný konec. Hlavně brankářské duo Sergej Varlamov - Jean-Sebastien Giguere pod bývalým brankářém šlape jako hodinky a tým plný bezejmenných hráčů s nezkušenou obranou ničil soupeře skutečně jako lavina.

Malkin nestřílí, ale boduje

V kariéře si drží skvělý průměr skoro půl gólu na zápas, letošní sezona tomu ale zatím neodpovídá. Čtyři branky ve čtyřiadvaceti duelech? To není příspěvek, který se od 50ti gólového střelce z roku 2012 čeká. Ale v Pittsburghu není důvod panikařit, místo gólů dvojnásobný vítěz kanadského bodování sbírá nahávky. Má jich 22 a v této statistice je první v lize.

VIDEO: Takové parády předkládá Malkin spoluhráčům

Teenage Mutant Ninja Hertl

Ozářil ligu čtyřgólovým večerem i famózní odvahou, s jakou předvedl slavnou kličku. Tomáš Hertl si od začátku ročníku říká svými výkony o nominaci na trofej pro nováčka roku, a i když v zápase občas neboduje, zřídka se stává, že by nebyl na ledě vidět. S osmnácti bodech ve třiadvaceti zápasech je na čele kanadského bodování zelenáčů se čtyřbodovým náskokem.

Tyler Seguin konečně naplno září

Že v sobě jedenadvacetiletý Seguin skrývá nadměrnou míru hokejového talentu je už roky jasné. V nabité sestavě Bostonu ale dvojka draftu z roku 2010 neměla vždycky možnost úplně zářit. V létě přišel trejd do Dallasu a vítěz Staney Cupu z roku 2011 zatím dělá vše pro to, aby se stal novou klubovou tváří. Do sítě Calgary například nasypal čtyři góly a neustále se drží na dostřel nejlepší desítce bodování.

VIDEO: Čtyři góly Seguina do sítě Dallasu

Psi z Arizony ostře koušou

Na hokej se ve Phoenixu moc nechodí, letos se tam ale mastí parádní. Coyotes mají po třiadvaceti odehraných zápasech na kontě jen pět proher a první na domácím ledě v letošní sezoně přišla až tento víkend s Anaheimem. V bráně září Mike Smith, obraně šéfuje jeden z nejlepších mladých beků současnosti Oliver Ekman-Larsson a málokdy se stane, aby nebodoval někdo z ofenzivní dvojice Hanzal - Vrbata.

Trejd Thomase Vaneka

Bída Buffala, které sedí na dně soutěže, se odrazila ve změně kádru. Poprvé v kariéře změnil klubové barvy rakouský útočný tahoun Thomas Vanek, ale jeho odchod do NY Islanders výměnou za Matta Moulsona tým nezachránil. Moulson sice dvakrát skóroval v prvním duelu za Sabres, v jedenácti dalších zápasech už ale nebodoval. Vídeňský rodák Vanek se zatím trefil v nových barvách jen třikrát, navíc se také zranil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud