10. prosince 2013 • 09:29

Těsně vedle! Brankář Pittsburghu přehodil hřiště a málem dal gól

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šikovnost, hbitost a přehled předvedl v nočním utkání proti Columbusu gólman Pittsburghu Marc-Andre Fleury. V předposlední minutě během power play soupeře se totiž rozhodl, že kromě čistého konta, které zatím držel, by mohl také vstřelit gól. Nakonec mu obojí o malý kousek uniklo. "Ale jednou, jednou se do té protější brány trefím," vykládal po výhře 2:1 sympatický kanadský brankář.



V letošní sezoně už se podobná situace jednou odehrála, na konci října se mezi střelce zapsal podobným pokusem brankář Phoenixu Mike Smith a stal se jedenáctým mužem s maskou, který v NHL dokázal skórovat. A Fleurymu chybělo opravdu málo, aby byl číslo 12.

VIDEO: Ke gólu chyběly centimetry

"Páni, fakt to bylo o kousek! Věděl jsem, že mám chvíli času, rychle jsem chytil puk a vystřelil. Viděl jsem, že jde maličko vedle, ale tak nějak jsem doufal, že by se mohl trošku stočit," vykládal vítěz Stanley Cupu z roku 2009 pro SportingNews.com.

Penguins v tu chvíli ještě vedli o dvě branky a trenér Dan Bylsma rozhodně svému brankáři střelecký pokus nezazlíval. "V posledních letech jsme se o tom s Marcem hodně bavili. Situace se tak vyvinula, vlastně ji ani nemohl řešit jinak," vysvětloval svůj pohled kouč Pittsburghu.

Lehce nahořklý závěr zápasu pro Penguins pak ještě potvrdil Matt Calvert z Columbusu, který 56 vteřin před koncem připravil domácího gólmana o čtvrté čísté konto v sezoně. "Ale to už nehrálo takovou roli, hlavně, že to dneska dobře dopadlo," řekl Fleury.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 12. • 01:30
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
2:1
ONLINE
10. prosince
01:30
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
Góly

Domácí: 24:16. Malkin, 48:52. Crosby

Hosté: 59:03. Calvert

Sestavy

Domácí: Fleury (Zatkoff) – Maatta, Letang, Engelland, Niskanen, Despres, Bortuzzo – Kunitz, Crosby, Dupuis – Jokinen, Malkin, Megna – Conner, Sutter, Vitale – Adams, Sill, Kobasew. Trenér: Dan Bylsma.

Hosté: McElhinney (McKenna) – Johnson, Tjutin, Murray, Savard, Prout, Nikitin – Foligno, Johansen, Umberger – Calvert, Dubinsky, Atkinson – Jenner, Anisimov, Comeau – Letestu, MacKenzie, Tropp. Trenér: Todd Richards.

Rozhodčí

32 Tom Kowal, 34 Brad Meier – 90 Andy McElman, 89 Steve Miller

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

Návštěva

18520 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud